Beşiktaş'ın Yıldızı Cenk Tosun, Eski Formunu Arıyor

TAKİP ET

EURO 2024 Öncesi Cenk Tosun'un Performansı Soru İşaretleri Yaratıyor

Beşiktaş'ın deneyimli golcüsü Cenk Tosun, geçen sezonki çıkışının ardından bu sezon beklenen performansı sergileyemiyor. EURO 2024 öncesi düşen performansıyla dikkat çeken milli futbolcu, takımının hücum hattındaki etkinliğini artırmakta zorlanıyor.

Geçen sezon Beşiktaş formasıyla 33 lig maçının 22'sinde ilk 11'de görev yapan Cenk Tosun, 15 gol ve 6 asistle 21 skor katkısı sağlamıştı. Ancak bu sezonki performansında düşüş yaşayan oyuncu, 25 lig maçının sadece 18'inde ilk 11'de şans bulabildi ve sadece 5 gol ile 3 asistle yetindi.

Bu düşüş, EURO 2024 öncesi A Milli Takım şanslarını da etkileyebilir. Beşiktaş ile sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Cenk Tosun'un henüz yeni bir sözleşme teklifi alamaması, motivasyonunda düşüşe neden olabilir.

Teknik direktör Fernando Santos'un Cenk Tosun'un yerine sol açıkta Muleka'ya şans verebileceği belirtiliyor. Ayrıca, stoperde Worrall'ı oynatmayı planlayan Santos'un, orta sahada Gedson'un dönmesiyle gücünü artırması bekleniyor.

Öte yandan, Beşiktaş'a PFDK tarafından verilen ceza sonucunda kulübe 624 bin TL, Başkan Hasan Arat'a ise 400 bin TL ceza kesildi. Ayrıca, derbide kırmızı kart gören Colley'in 1 maç cezalı olduğu açıklandı.

beşiktaş deneyimli golcü Cenk Tosun eski formu EURO 2024 pfdk futbol samsunhaber haber gündem spor