Beta Ziraat ve Ticaret AŞ, Çiftçi Refahını Yükseltmek İçin Hedefler Belirliyor

TAKİP ET

Türkiye'nin köklü tohumculuk firmalarından Beta Ziraat ve Ticaret AŞ, tarım sektöründeki çalışmalarını sürdürerek çiftçi refahını artırmayı amaçlıyor.

Şirketin açıklamasına göre, 1961 yılında kurulan Beta Ziraat ve Ticaret AŞ, 2008'de Konya Şeker ile birleşerek güçlerini birleştirmiş ve hem yurt içinde hem de yurt dışında ihracat hacmini artırmayı hedeflemiştir. Konya Şeker çatısı altında faaliyet gösteren firma, yerli, milli ve doğal tohum çeşitleriyle Türkiye ekonomisine katkı sağlayarak sektörde öncü konumda yer almaktadır.

Beta Ziraat ve Ticaret AŞ tarımsal teknolojileri yakından takip ediyor

Modern teknolojiyi kullanarak, özellikle şeker pancarı tohumluğu ve başta mısır, ayçiçeği, bakliyat olmak üzere hububat üretimi de yapan şirket, Konya, Samsun, Amasya, Eskişehir ve Bursa'da 16 farklı bitki türü ve 50'nin üzerinde çeşit ile tohum üretimi gerçekleştirerek ülke tarımına katkı sağlıyor.

Yenilikçi yaklaşımıyla AR-GE çalışmalarına önem veren şirket, tarımsal teknolojideki gelişmeleri yakından takip ederek yerli ve yeni çeşit tohumlarla üretimine destek oluyor.

Modern tarım teknolojilerini kullanarak, özellikle şeker pancarı tohumluğu ile birlikte mısır, ayçiçeği, bakliyat ve hububat gibi ürünlerin üretimini gerçekleştiren firma, ülke tarımına önemli katkılar sağlamaktadır. AR-GE çalışmalarına büyük önem veren Beta Ziraat ve Ticaret AŞ, tarımsal teknolojideki gelişmeleri yakından takip ederek yerli ve yeni çeşit tohumlarla üretim yapmaktadır.

Yurt içi pazarının yanı sıra Türk Cumhuriyetleri, İran, Irak, Suriye, Gürcistan ve Fransa gibi Avrupa ülkelerine ihracat yaparak ülke ekonomisine döviz girdisi sağlayan şirket, tarımsal yenilikleri ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik ederek çiftçilerin refah seviyesini artırmayı hedeflemektedir.

Beta Ziraat ve Ticaret AŞ Çiftçi Refahını Yükseltmek samsun samsunhaber ekonomi gündem haber