Beyaz Eşya Satışlarında Mart Ayında Yüzde 24 Artış

TAKİP ET

Beyaz eşya sektöründe Mart ayında dikkat çeken bir artış yaşandı! İç satışlarda geçen yıla göre yüzde 24'lük bir artış kaydedildi.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), 2024 yılının ilk çeyreğinde beyaz eşya sektöründe iç satışlarda dikkat çeken bir artışın yaşandığını duyurdu. Mart ayı verilerine göre, iç satışlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24'lük bir artış kaydedildi.

TÜRKBESD Başkanı Gökhan Sığın, sektörün performansını değerlendirirken Türkiye'nin beyaz eşya üretimindeki önemine vurgu yaptı. Sığın, "Sektörümüz 33 milyon adetlik üretim ve 23 milyon adetlik ihracat kapasitesiyle önemli bir aktör konumunda. 2024 yılının ilk çeyreğinde iç satışlarda yüzde 28 artış yaşandı. Ancak ihracatta yüzde 5'lik bir azalma gözlendi" dedi.

Beyaz eşya sektörünün Mart ayı verileri, iç satışlardaki artışın devam ettiğini gösterdi. Üretim miktarındaki artışın yanı sıra iç pazardaki talep de önemli bir ivme kazanmış görünüyor.

TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatih Özkadı, sektördeki gelişmeleri değerlendirirken, çevre uygulamalarındaki gelirlerin yeşil dönüşüm ve enerji verimliliği projelerine aktarılmasının önemine dikkat çekti. Özkadı ayrıca, Dahilde İşleme Rejimi'nin Türkiye'nin ihracatına büyük katkı sağladığını belirtti.

Sektörün önemli girdilerinden yassı çelik ürünleriyle ilgili olarak TÜRKBESD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yavuz ise uluslararası konjonktürün etkisiyle hammadde maliyetlerinin değişkenlik gösterdiğini ifade etti.

Toplantıda yetkili servislerin önemi de vurgulandı. TÜRKBESD Yönetim Kurulu Üyesi Semir Kuseyri, yetkili servislerin tüketicilere çözüm ve destek sunduğunu belirterek, tüketicilerin yetkili servis bilgilerine ulaşmaları konusunda uyardı.

Beyaz Eşya Satışlarında Mart Ayında Yüzde 24 Artış Beyaz eşya ekonomi