Bezos, Musk'ı Geride Bırakarak Dünyanın En Zengin İnsanı Oldu

TAKİP ET

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, SpaceX, Tesla ve X'in sahibi Elon Musk'ı geride bırakarak Bloomberg En Zenginler Listesi'nde zirveye oturdu. Bezos'un net serveti 200 milyon doları aşarken, Musk'ın şahsi serveti 198 milyar dolarda kaldı. Bezos'un unvanını geri almasının ardında Tesla hisselerinin yüzde 7 düşüşü etkili oldu.

Jeff Bezos, Amazon'un sahibi olarak, Tesla, SpaceX ve X'in sahibi olan Elon Musk'ı geride bırakarak dünyanın en zengin kişisi oldu. Bloomberg En Zenginler Listesi'nde zirveye yeniden oturan Bezos, sonbahardan bu yana ilk kez unvanını geri almış oldu. Pazartesi günü itibarıyla Bezos'un net serveti 200 milyon doları aşarken, Elon Musk'ın şahsi serveti ise 198 milyar dolar olarak belirlendi. Tesla hisselerinin haftaya yüzde 7 düşüşle başlaması, Musk'ın ikinci sıraya gerilemesine neden oldu. Geçtiğimiz yıl Musk 31 milyar dolar kaybederken, Bezos ise 23 milyar dolar kazandı.

2021'de Bezos, "Dünyanın en zengin insanı" unvanını lüks LVMH markasının sahibi Bernard Arnault'a bırakmıştı. Arnault'un iki yıllık saltanatı, Musk'ın Mayıs 2023'te listenin başına geçmesiyle son bulmuştu. Ancak geçen bir yıl içinde üçüncülüğe düşen Bezos, önce Fransız işadamı Arnault'u, ardından da Musk'ı geçerek yeniden zirveye çıktı. Dünyanın en zengin insanı unvanı, piyasanın performansına bağlı olarak birkaç ayda bir değişiyor.

Musk ve Arnault hala büyük bir servete sahip. Oxfam'ın yıllık eşitsizlik raporuna göre, 2020'den bu yana dünyadaki en zengin beş kişinin net serveti, enflasyon dikkate alındıktan sonra yüzde 114 oranında artarak toplam 869 milyar dolara ulaştı. Amerikan basını, "Bezos, Musk'ı tahttan indirdi" başlıkları atarken, İngiliz basını Bezos'un bir sonraki adımının Boeing ve Lockheed Martin'in birlikte kurduğu uzay şirketi United Launch Alliance'ı satın almak olabileceğini yazdı.

Jeff Bezos dünyanın en zengin insanı elon musk en zenginler listesi