Biden: İsrail, Ramazan Ayı Boyunca Gazze'deki Eylemlerini Durduracak

TAKİP ET

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Hamas ateşkes görüşmeleri kapsamında yaptığı açıklamada, İsrail'in Ramazan ayı süresince Gazze'deki eylemlerini durduracağını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleriyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Biden, NBC kanalına verdiği röportajda, İsrail'in Ramazan ayı boyunca Gazze'deki eylemlerini durdurma konusunda anlaşmaya vardığını ifade etti. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında yaklaşık 30 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği bir dönemde yapılan bu açıklama, bölgedeki gerilimi azaltma amacını taşıyor.

Biden, "Ramazan yaklaşıyor ve İsrailliler, rehineleri kurtarmamız için bize zaman tanımak amacıyla Ramazan ayı boyunca faaliyette bulunmayacaklarını kabul ettiler" dedi. Daha önce 4 Mart Pazartesi'ye kadar ateşkes görüşmelerinin sonuçlanmasını umduklarını belirten Biden, bu süreçte Mısır, Katar ve ABD'li yetkililerin arabuluculuğu ile Doha'da yürütülen görüşmelerin olumlu bir noktaya ulaştığını vurguladı.

Ateşkes görüşmelerinin detayları ise Paris'te hazırlanan taslak teklife dayanıyor. Taslak, Ramazan ayı boyunca tüm askeri hareketliliğin durdurulmasını ve Filistinli mahkumlara karşılık İsrailli rehinelerin takasını içeriyor. Her bir İsrailli rehineye karşılık 10 Filistinli mahkumun takasının öngörüldüğü taslak, aynı zamanda Gazze'de yerinden edilmiş sivillerin kuzeye dönüşüne izin verilmesini ve yardım kamyonlarının girişine yönelik kısıtlamaların hafifletilmesini içeriyor. Ayrıca taslağa göre Gazze Şeridi'ndeki fırınlar ve hastanelerin onarımı da ele alınıyor.

ABD Başkanı Joe Biden Ramazan Ayı Boyunca Gazze Eylemlerini Durduracak İsrail Filistin Gazze Savaş