Bill Gates Dünyayı Bekleyen Yeni Tehlikeyi Açıkladı: Hazır Olun

TAKİP ET

İnsanlık koronavirüsle mücadeleyi hala kazanamamışken Microsoft'un sahibi milyarder Bill Gates'den dehşete düşüren bir uyarı geldi. Koronavirüs öngörüsünde haklı çıkan Bill Gates, 'Hazır olun' diyerek dünyayı bekleyen yeni tehlikeyi açıkladı.

Koronavirüsle ilgili yaptığı her açıklamayla gündem olan milyarder Bill Gates, yeni uyarısıyla manşet oldu. 

Aşılara verdiği destek, satın aldığı tarım arazileri ve böcek tüketimine verdiği fonlar ile adından sık sık söz ettiren milyarder, bu kez Avusturalya'dan çok konuşulacak bir açıklama yaptı. 

Pandeminin başından beri sıkı karantina kuralları uygulayan Avustralya'ya övgü yağdıran Gates, birçok ülkenin bu politikalarını uygulamaması sebebiyle mağdur olduğunu söyledi. 

Bir sonraki pandeminin Covid-19'dan daha zor geçeceğini vurgulayan Gates, 'Hazır olun' diyerek dünyayı bekleyen yeni tehlikeyi açıkladı.


 "Bir sonraki virüsün doğal değil insan yapımı olacak" diyen Bill Gates, söz konusu pandeminin dünyaya ekonomik maliyetinin 10 trilyon dolar olacağının vurguladı.

Dünya liderlerine bir sonraki virüse hazırlanmaları ve önceden plan yapmaları gerektiğini söyleyen Gates, "Her 5 yılda bir dünya genelinde pandemi tatbikatları yapmalıyız. 1000 dolar karşılığında hayat kurtarabilirsiniz. Bunun kadar tatmin edici bir şey daha yok" ifadelerini kullandı. 
HABER GLOBAL