Binance Yöneticisi Nadeem Anjarwalla Kenya'da Yakalandı

TAKİP ET

Nijerya'da gözaltındayken kaçan Binance yöneticisi Nadeem Anjarwalla, Kenya'da ele geçirildi.

Nijerya'da, dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance'in yöneticilerinden Nadeem Anjarwalla, gözaltındayken kaçtıktan sonra Kenya'da yakalandı. Şubat ayında Nijerya hükümetinin, yasa dışı para transferini ve yerel para birimi naira'daki değer kaybını durdurmayı hedefleyen çalışmalar kapsamında Binance'e erişim engeli getirdiği ve 28 Şubat'ta Nadeem Anjarwalla ile Tigran Gambaryan'ı gözaltına aldığı hatırlatıldı. Ancak Anjarwalla, mart ayında hapishaneden kaçmayı başarmıştı.

Yerel medya kaynaklarına göre, Anjarwalla, Kenya'da yapılan bir operasyonla ele geçirildi. Nijerya hükümetine teslim edilmesi bekleniyor.

Nijerya'nın 220 milyonluk nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi olduğu ve yerel para birimi naira'nın dolar karşısında tarihinin en düşük seviyesinde seyrettiği vurgulandı. Ülkenin zengin petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olmasına rağmen, gelir adaletsizliği, güvenlik sorunları ve ekonomik kriz gibi zorluklarla karşı karşıya olduğu belirtildi. Nijerya'da yaşayan bazı insanların daha iyi bir yaşam umuduyla yasa dışı yollarla Avrupa'ya ulaşmaya çalıştığına dikkat çekildi.

nijerya Binance yöneticisi Nadeem Anjarwalla kenya Nijerya hükümeti Binance yöneticisi yakalandı asayiş dünya samsun haber gündem haber