Bir dev uyandı

TAKİP ET

Samsunspor'un teknik patronu Hüseyin Eroğlu, katıldığı bir programda, 'Bir dev uyandı diyebilirim. İnşallah sezon sonu da Süper Lig'e çıkacağız. Bunu da taraftarlarımızla başaracağız' dedi

EROĞLU’NDAN SÜPER LİG VURGUSU
Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Samsunspor’un her hali ile Süper Lig’i hak ettiğini ve Süper Lig’in de Samsunspor’a ihtiyacı olduğunu söyleyen deneyimli çalıştırıcı, Eyüpspor galibiyetinin takımın üzerinde moral anlamında önemli etki yaratacağını ifade etti. Hüseyin Eroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle: 

ARADAKİ FARKI 3’E DÜŞÜRDÜK
“İkinci yarının ikinci haftası. Daha geride oynanacak çok sayıda maç var. Ama ligin 1. ve 2. takımı arasındaki maç elbette ki çok önemliydi. Sonuç anlamında sadece 3 puanlık bir maçtı. Ama prestij anlamında, özgüven anlamında, deplasmanda kazanım anlamında bize çok fazla artı sağlayacak bir karşılaşmaydı. Aramızdaki puan farkı 3’e düştü. Maç hazırlığımız kazanma adınaydı. Rakibin gücünü biliyorduk.”

ÇOK GÜÇLÜ BİR TAKIMIZ
“Biz de oyun gücünü sürekli geliştiren bir takımdık. Kalitemizi skora yansıtamadığımız maçlar da oldu son haftalarda. Deplasmanda Eyüpsor gibi güçlü bir kadroya sahip, iç sahada yenilmemiş, 9 galibiyet ve 1 beraberlik almış, her an skoru değiştirebilecek oyunculara sahip bir takım karşısında böyle bir galibiyet elde etmek çok güzel. Ama biz de çok güçlü bir takımız. Oyun planımız, oyuncularımızın gelişimi ve saha içerisindeki organizasyonlarımız bu skoru yakalamamıza neden oldu.”

KALAN MAÇLARA KONSANTRE OLMALIYIZ
“Bu galibiyet önemli bir artı ama geride çok maç var. O maçlara da kazanmak için çıkacağız. Eyüpspor galibiyeti bize özgüven kazandıran bir maç oldu. Konsantrasyonumuzu hemen kalan maçlara çevirmemiz gerekiyor. İç sahadaki güçlü oyunumuz ve taraftarlarımızın desteği bize galibiyeti getiriyordu ama deplasmanda da galibiyetler almamız gerekiyordu. Keçiörengücü ve Bodrumspor ile deplasmanda berabere kalmıştık.”

EN YÜKSEK VERİMİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ
“Takımımızın sisteminin, saha içi planının iyi işlemesi, oyuncularımızın maçın son anına kadar taktik disiplin içerisinde olması daha güçlü bir takım haline gelmemizi sağlıyor. Biz geldiğimizden bu yana birçok oyuncumuzu sakatlıkları nedeniyle değerlendiremedik. Her oyuncudan en yüksek verimi almaya çalışıyoruz. Oyuncularıma da teşekkür ediyorum. Verdiğimiz görevleri eksiksiz yerine getirmeye çalışıyorlar. Son 3 maç 9 puan. Ama önemli olan bu kazanma alışkanlığının devam etmesi.”

İÇERİDE, DIŞARIDA KAZANMALIYIZ
“Evet kaybetmiyoruz bu çok güzel. Ama şampiyonluğa gitmek istiyorsak içeride dışarıda her maçı kazanma adına oynamamız lazım. Samsunspor’un gücünü sahaya yansıtırsak, taraftarlarımızın da desteği ile daha güçlü bir takım haline geliriz. Bir şehir uyanıyor diyebiliriz. Maçtan döndüğümüzde havaalanında bizi seven birçok taraftarın orada olduklarını gördük. Havaalanındaki karşılama anını hayatım boyunca asla unutmayacağım.”

TARAFTARLARIMIZLA BAŞARACAĞIZ
“Onların takımlarını ne kadar çok sevdiklerini, futbolcularımıza ve takımımıza e kadar güvendiklerini gördük. Bir dev uyandı diyebilirim. İnşallah sezon sonu da Süper Lig’e çıkacağız. Bunu taraftarlarımızla başaracağız. Oyuncularımız saha içi, taraftarlarımız da tribün performansları ile hedefe giden yolda etkili olacak. Bu hafta stadımızda en yüksek seyirci sayısına ulaşacağımıza inanıyorum ve bundan sonra da bu gücü sahada taraftarlarımızla birlikte rakiplerimize hissettireceğiz.”

BANA EN ÇOK UYAN TAKIM 
“Çok güçlü ve kaliteli bir ekibe sahibiz. Yılport Samsunspor belki de çalışabileceğim bana ve ekibime en çok uyan takım konumunda. Yılport Samsunspor, başkanıyla, taraftarlarıyla, tesisleriyle, akademisiyle, ekonomisiyle ve şehir olarak şu anda Süper Lig’de olması gereken bir takım. Süper Lig’in Samsunspor’a ihtiyacı var. İnşallah biz de görevimizi en iyi şekilde yapıp sezon sonunda Samsunspor’u hak ettiği yere taşıyacağız ve Süper Lig’e adımızı yazdıracağız.” Davut AKTAŞ