Bir İlde 8 Kişilik Mahallede Muhtar Seçimi Gerçekleşmedi

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla, İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Sarıdemir Mahallesi'nde seçmen sayısının 10'un altında olması nedeniyle muhtarlık seçimi yapılamadı. Ancak mahalle sakinleri, diğer seçimler için oy kullanmak üzere Mimar Sinan İlkokulu'nda sandık başına gitti.

İstanbul'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi sona erdi. Ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun kararına göre, 10 kişiden az seçmenin bulunduğu mahallelerde muhtarlık seçimi yapılamıyor. Bu kapsamda, Fatih ilçesine bağlı Sarıdemir Mahallesi'nde de muhtarlık seçimi gerçekleşmedi.

Sarıdemir Mahallesi'nde yaşayan 8 seçmen, oy kullanmak için Hoca Gıyasettin Mahallesi'ndeki Mimar Sinan İlkokulu'na gitti. Burada bulunan "3036" numaralı sandıkta, bu 8 seçmen büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı ve il genel meclis üyeliği için tercihlerini yaptılar.

Ancak Sarıdemir Mahallesi'nde kayıtlı olan diğer 129 seçmen için durum farklıydı. Onlar, kendi mahallelerinin muhtarını belirlemek için özel olarak kurulan ikinci bir sandığa, sadece muhtarlık pusulasının bulunduğu zarfları attılar.

Bu durum, İstanbul'da seçim sürecinin özelliklerinden biri olarak kayda geçti. Mahalle sakinleri, muhtarlık seçimi yapılmamasına rağmen diğer seçimler için oy kullanma hakkını kullanmış oldular.

İstanbul 8 Kişilik Mahallede Muhtar Seçimi Gerçekleşmedi muhtarlık adayları yerel seçim samsun haber gündem haber