Bir şehrin kaderini değiştirdiler

TAKİP ET

17 maçtır yenilmeyen Yılport Samsunspor'da Yüksel Yıldırım'ın hırsı, Hüseyin Eroğlu'nun tecrübesi ve futbolcuların da sahadaki kazanma arzusu adeta bir şehrin kaderini değiştirdi.

DİPTEN ZİRVEYE YOLCULUK
Yıllar önce dibe vuran, adeta uçan kuşa borcu olan ve kayyuma kadar giden bir süreç yaşayan Yılport Samsunspor’da artık çok farklı şeyler konuşuluyor. Kimseye borcu kalmayan, futbolcularının hiçbir alacağı olmayan Kırmızı-Beyazlılarda şimdilerde şampiyonluğu hangi hafta ilan edilebileceği, kutlamaların nasıl olacağı konuşuluyor.

YILDIRIM GELDİ İŞLER DEĞİŞTİ
O kötü dönemden bu günlere kolay gelinmedi. Büyük emekler sarf edildi, önemli miktarda paralar harcandı. Yüksel Yıldırım’ın kulübü satın alıp başkanlığa gelmesinin ardından takıma adeta bir sihirli değnek deydi diyebiliriz. Şirket işlerindeki hırslı kişiliğini kulüp yönetimde de gösteren Başkan Yıldırım, bunun meyvelerini sonunda toplamaya başladı.

HEDEF HASRETE SON VERMEK
Özellikle bu sezon beklentiler çok büyüktü. Başkan Yüksel Yıldırım, “Cumhuriyetin 100. yılında şampiyonluk en Samsunspor’a yakışır” diyerek tek hedefinin yıllar süren özleme nokta koymak olduğunu en başından belli etmişti. Bu hedef doğrultusunda da adımlar atıldı. Ciddi transferler yapıldı, kadro kalitesi üst seviyeye çıkartıldı.

EROĞLU ENDİŞELERİ BOŞA ÇIKARDI
Başkan Yıldırım’ın bu sezonki en önemli hamlesi belki de teknik direktör Hüseyin Eroğlu’nu takımın başına getirmesi oldu. Ciddi şüpheler eşliğinde takımın başına getirilen Hüseyin Eroğlu, “Acaba bu baskıyı kaldırabilir mi? Yabancı oyuncu ile ilk kez çalışacak. Böyle bir kadroyu yönetmekte sıkıntı yaşar mı?” sorularını kısa sürede cevapladı. 

17 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ OLDU
İlk icraat olarak takım içerisindeki havayı bozan Boldrin ve Novikovas’ı kadro dışı bıraktıran Hüseyin Eroğlu, ardından başarı merdivenlerini koşar adım tırmanmaya başladı. Takımının başında sahaya çıktığı son 17 lig maçında bileği bükülmeyen Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, bu alanda önemli bir rekora doğru da ilerliyor.  

İCRA KURULU’NUN ETKİSİ BÜYÜK
Başkan Yüksel Yıldırım, Hüseyin Eroğlu hamlesinin ardından İcra Kurulu’nu da kurarak başarıya giden yolu sonuna kadar araladı diyebiliriz. Başkanvekili Veysel Bilen, Kulüp Genel Müdürü Soner Soykan ve Suat Çakır’dan oluşan ve Başkan Yıldırım’a bağlı olarak çalışan Samsunspor İcra Kurulu, adeta takım ile yönetim arasında bir köprü vazifesi gördü.

ŞEHİR TEK YÜREK OLDU
Her alanda atılan doğru adımlar sonrasında şehir, kulüp ile bütünleşti. Takımı ile yatıp kalkan Samsun şehri, artık tek yürek oldu ve şampiyonluğa odaklandı. Hem iç sahada, hem de deplasmanda takımlarını asla yalnız bırakmayan Yılport Samsunsporlu taraftarlar, yıllar sonra gelecek olan şampiyonluk için kutlama planları yapmaya bile başladı.

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK
Gelinen noktada Başkan Yüksel Yıldırım’ın hırsı ve takımı yeniden ayağa kaldırma arzusu, Hüseyin Eroğlu ile ekibinin tecrübesi, futbolcuların da sahadaki azmi adeta bir şehrin kaderini değiştirdi. Görünen o ki bu sezon yıllar süren hasret bitecek ve Samsunspor hak ettiği Süper Lig’e çıkacak. İşte o zaman her şey gerçekten çok güzel olacak.

KIRMIZI KAZAĞIN UĞURU

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu’nun maçlarda giydiği kırmızı kazak, taraftarlarca uğurlu olarak kabul ediliyor.

İCRA KURULU FARK YARATTI

Veysel Bilen, Soner Soykan ve Suat Çakır’dan oluşan Yılport Samsunspor İcra Kurulu, göreve başladıktan kısa bir süre sonra fark yaratmaya başlayarak, başarıda önemli pay sahibi oldu. Yorum-Haber: Davut AKTAŞ