Bir Taraf Bahar, Bir Taraf Kış... 10 Kente Kar Uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, ülkemizin batı kesimlerinde güneşli bir hava hakim olacakken, doğu bölgelerimizde yağışlar görülecek. İç ve yüksek kesimler için ise kar yağışı uyarıları yapıldı. 10 şehir için sarı uyarı yayınlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava durumu tahminlerine göre, bugün Marmara, Ege ve Karadeniz Bölgesi'nin batısında parçalı bulutlu bir hava olacak. Ancak, iç Anadolu'nun bazı bölgeleri, Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da kar yağışı ve sağanak yağışlar görülecek.

10 Şehir İçin Sarı Uyarı

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre, Bitlis, Hakkari, Muş, Batman, Diyarbakır, Siirt, Van ve Şırnak'ta yer yer kar yağışı etkili olacakken, Şanlıurfa'da kuvvetli yağmur bekleniyor.

Birçok Şehirde Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülkemizin güney ve doğusunda yer yer çok bulutlu havalar beklenirken, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın batı kıyıları ve Tokat çevrelerinde yağışlı hava etkili olacak. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak ancak Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışları görülecek.

Gece ve sabah saatlerinde Marmara ve iç kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayı yaşanabileceği tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kış bahar hava durumu 10 kente kar uyarısı sağanak yağış güneşli samsun samsunhaber haber