Bireysel Emeklilikte Kısmi Ödeme Tarihi Ertelendi

TAKİP ET

Bireysel emeklilik sisteminde (BES) katılımcıların kısmi ödeme alabilmesine yönelik uygulama, 1 Temmuz 2024'e kadar ertelendi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmeliğe göre, bireysel emeklilik sisteminde kısmen ödeme hakkıyla ilgili değişiklik yapıldı. Önceden 26 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan ve 26 Mart'ta yürürlüğe girmesi planlanan uygulama, 4 ay daha ileri bir tarihe, 1 Temmuz'a ertelendi.

Yeni yönetmeliğe göre, bireysel emeklilik sistemindeki kısmen ödeme hakkını en az 5 yıl kullanmamış katılımcılar, belirli koşullarda birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan tutarı çeşitli amaçlarla kısmen çekebilme hakkına sahipler. Bu amaçlar arasında evlilik, konut alımı, eğitim ve doğal afetler nedeniyle ihtiyaçlar bulunuyor.

Katılımcılar, başvuru tarihinde geçerli olan aylık brüt asgari ücret tutarının en az 5 katı kadar katkı payı ödedikleri sözleşmelerinden bu haklarını kullanabiliyorlar.

Bu değişiklikle birlikte, bireysel emeklilik sistemine katılan bireyler, kısmi ödeme hakkını daha sonraki bir tarihte kullanabilecekler.

Bireysel emeklilik sisteminde (BES) Kısmi Ödeme Tarihi Ertelendi Resmi Gazete bireysel emeklilik sistemindeki kısmen ödeme hakkı ekonomi samsunhaber gündem haber