Bitcoin, 60 Bin Doları Aşarak Yükselişini Sürdürdü

TAKİP ET

Kripto varlık piyasasının öncüsü Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 6'dan fazla değer kazanarak 60 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin'in haftalık kazancı yüzde 18'i geçerken, piyasanın toplam değeri 2,2 trilyon doları aştı.

Bitcoin, kripto varlık piyasasında yaşanan olumlu seyirle birlikte 60 bin doların üzerine çıktı. Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına olan talebin devam etmesiyle lider kripto varlık, son 24 saat içinde yüzde 6'dan fazla artarak 60 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin'in haftalık değer kazancı ise yüzde 18'i aştı. Geçen yıl yüzde 157 değer kazanan Bitcoin, şu anda Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyelerde işlem görüyor.

Dün MicroStrategy'nin 155 milyon dolarlık Bitcoin alımı açıklamasının ardından Bitcoin, 57 bin dolara kadar yükselmişti. Bugün de yükselişini sürdüren Bitcoin, 60 bin 535 dolara kadar çıkarak Kasım 2021'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Hatırlanacağı üzere, Bitcoin Kasım 2021'de 69 bin dolara kadar çıkarak tarihi zirvesini yaşamıştı.

Kripto piyasasının toplam değeri ise 2,2 trilyon doları aşarak, en son Nisan 2022'de kaydedilen 2 trilyon dolar sınırını geçti. Bitcoin'in yanı sıra diğer kripto varlıklar da artış gösterdi. Ethereum yüzde 2,5, Solana yüzde 2,5, Ripple yüzde 5 ve Cardano yüzde 2 artışla işlem gördü.

Bitcoin'deki bu yükselişte, borsada işlem gören fonlar aracılığıyla artan yatırımcı talebinin yanı sıra, nisan ayında gerçekleşmesi beklenen yarılanma işleminin (halving) Bitcoin'e olan talebi artıracağı beklentisi etkili oluyor. Ayrıca, büyük merkez bankalarının daha destekleyici bir para politikasına yönelmeye başlaması ve SEC'nin spot Bitcoin ETF başvurularını onaylaması da kripto piyasasındaki artışı destekliyor.

Uzmanlar, Bitcoin'in pozitif seyrinin devam etmesi halinde kritik seviyelerin kırılabileceğini düşünüyor. CoinTR günlük bültenine göre, Bitcoin'in 58,836 dolardaki direnci test edilebilir ve bu direncin kırılması durumunda 61,529 dolara kadar bir yükseliş mümkün. Ancak direncin satış baskısı görmesi halinde 54 bin dolarlara geri çekilme olabileceği belirtiliyor. Bu bölgede destek bulunamazsa 51,747 dolara kadar gerileme yaşanabilir.

Ünlü analist Peter Brandt ise Bitcoin'in 200 bin dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor ve boğa sezonunun 2025'in üçüncü çeyreğinde sona erebileceğini belirtiyor.

bitcoin rekor artış dolar Para banka