Bitcoin, 71 Bin Doların Üzerine Çıkarak Rekor Kırdı

TAKİP ET

En büyük kripto para birimi Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 2,3'ten fazla değer kazanarak 71 bin doların üzerine çıkarak rekor tazeledi. Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesi, Bitcoin'in fiyatındaki bu artışı tetikledi.

Coinmarketcap'in verilerine göre, küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saat içinde yüzde 0,7 artarak 2 trilyon 650 milyar doları aştı. Bitcoin'in bu değer kazancı, büyük merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmeye yönelik politikalarının Bitcoin'e olan ilgiyi artırdığı bir dönemde yaşanıyor.

Bitcoin, geçen yıl kasım ayında 69 bin dolar seviyesini test etmiş ve bugün itibarıyla 71 bin 50 dolardan işlem görerek tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, kripto paranın 2021 yılındaki yükselişini sürdürdüğünü gösteriyor. Geçen yıl içinde yüzde 157 değer kazanan Bitcoin, yatırımcılar arasında popülerliğini koruyor.

Uzmanlar, nisan ayında gerçekleşecek olan ve Bitcoin arzını azaltacak olan yarılanma sürecinin, kripto paranın fiyatındaki olumlu etkiyi sürdürebileceğini belirtiyor. Ethereum, piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alıyor ve son 24 saat içinde yüzde 0,9 değer kazanarak 3 bin 986 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum da 2021 yılında 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Bu gelişmelerin yanı sıra, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanan 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusu, kripto paralara olan güveni artırarak fiyatları olumlu yönde etkiledi.

Bitcoin 71 bin dolar rekor yükseliş ekonomi samsunhaber gündem haber sondakikahaber