Bitcoin'de Sert Düşüş: Fed Beklentileri ve Kurumsal Satışlar Etkili

TAKİP ET

Bitcoin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indireceğine dair beklentilerin gerilemesi ve borsa yatırım fonlarına olan talebin azalması sonucu sert bir düşüş yaşadı.

ABD'deki borsa yatırım fonlarına (ETF) olan talebin azalması ve ABD Merkez Bankası'nın para politikasında beklenen gevşemenin azalması, Bitcoin'in değer kaybında etkili oldu.

Bitcoin, günlük bazda %5'in üzerinde değer kaybı yaşayarak lider kripto varlık için 67 bin dolar seviyelerinin altına indi.

Bitcoin saat 12.00 itibariyle %5 düşüşle 66 bin dolara gerilerken, Ethereum da %6 düşüşle 3 bin 330 dolara kadar geriledi.

Bu düşüşle birlikte Bitcoin, mart ayı ortalarında gördüğü 73 bin 798 dolarlık zirveden bu yana %10'un üzerinde bir değer kaybı yaşamış oldu.

Kripto para piyasasının toplam değeri 2,43 trilyon dolar seviyesindeyken, Bitcoin'in piyasa değeri 1,31 trilyon dolar, Ethereum'un piyasa değeri ise 403 milyar dolar olarak kaydedildi.

Fed'in faiz indirimlerine dair beklentilerin düşmesi, ABD Hazine getirileri ve doları destekledi ve bu da risk iştahını düşürerek kripto varlıklarının bu yılki rallisinde ivme kaybına neden oldu.

Ayrıca, uzun Paskalya tatilinin ardından spot Bitcoin ETF'lerinde gerçekleşen kurumsal satışlar da Bitcoin fiyatlarını olumsuz etkiledi. Grayscale'in yatırım fonunda 1 Nisan'da gerçekleşen satışlar 302,6 milyon dolara ulaştı.

Singapur merkezli bir finans firması olan QCP Capital, kripto piyasalarında artan aşağı yönlü baskı konusunda uyardı ve Bitcoin ile diğer kripto varlıklarındaki keskin satışların büyük likidasyonlardan kaynaklandığına dikkat çekti.

bitcoin ABD Merkez Bankası borsa yatırım fonlarına (ETF) Kripto para piyasası ekonomi samsun haber gündem haber