Biz Nerede Hata Yaptık? Para Saadet Getirmiyormuş

TAKİP ET

Futbolda her şeyin para olmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Spor Toto 1. Lig’de 10.08 milyon Euro ile en çok para harcayan Samsunspor play-off bile oynayamazken, harcamalar konusunda 9. sırada olan Ankaragücü ise Süper Lig’e çıktı

YILDIRIM GELİNCE YÜZLER GÜLMÜŞTÜ
Şirketleşme hamlesinin ardından Yüksel Yıldırım’ın başkanlığında yeni bir serüvene doğru yelken açan Samsunspor’da herkes, Yıldırım’ın maddi gücü nedeniyle her şeyin çok güzel olacağını ve vakit kaybetmeden Süper Lig’e çıkılacağını düşünmüştü. Ama ortaya çıkan tablo, paranın saadet getirmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

ÖLMEZ VE YILMAZ DA BAŞARAMAMIŞTI
Yıllar önce Samsun’un en zengin iş adamlarından Adnan Ölmez takımın başkanı olmuş ve Samsunspor 1 yıl sonra küme düşmüştü. Sonrasında bu kez iş adamı Kazım Yılmaz başkan olmuş, ancak büyük harcamalara rağmen takım yine küme düşmüştü. Bu iki isim de paralı başkan yakıştırmaları ile göreve gelmiş, ancak yol arkadaşlarını doğru seçememişti. Sonrasında da hayal kırıklıkları yaşanmıştı.

SAMSUNSPOR EN ÇOK PARA HARCAYAN TAKIM 
Şimdi aynı durum Yüksel Yıldırım için de geçerli oldu. Yüksel Yıldırım başkanlığındaki Samsunspor, bu sezon harcadığı 10,08 milyon Euro ile ligin en çok para harcayan takımı oldu. Ancak harcama sıralaması ile lig sıralaması birbirini hiç tutmadı. Kırmızı-Beyazlılar, ligde 8. sırada yer alarak play-off bile oynayamadı.

SIRALAMADA 9. LİGDE ŞAMPİYON
Ligde şampiyon olmayı garantileyen Ankaragücü takımı, harcama sıralamasında 9’unculuğu elde etti. Yine Samsunspor gibi büyük yatırdım yapan ve 8.20 milyon Euro harcayarak en çok para harcayanlar listesinde 3. sırada bulunan Bursaspor bitime 2 hafta kalan kümede kalma savaşı veriyor. Ligi ikinci bitirip Süper Lig’e yükselen Ümraniyespor ise harcama sıralamasında kendisine 5.’likte yer bulabildi.

SPOR TOTO 1. LİG TAKIMLARININ HARCAMA SIRALAMASI

Samsunspor (10,08 milyon Euro), 
İstanbulspor (9,53 milyon Euro), 
Bursaspor (8,20 milyon Euro), 
Gençlerbirliği (7,78 milyon Euro), 
Ümraniyespor (7,78 milyon Euro), 
Adanaspor (7,73 milyon Euro), 
Boluspor (7,63 milyon Euro), 
Eyüpspor (7,54 milyon Euro), 
Ankaragücü (7,35 milyon Euro), 
Manisa FK (7,35 milyon Euro),
Bandırmaspor (6,70 milyon Euro), 
Keçiörengücü (6,60 milyon Euro), 
Kocaelispor (6,60 milyon Euro), 
B. B. Erzurumspor (6,53 milyon Euro), 
Menemenspor (5,65 milyon Euro), 
Tuzlaspor (5,08 milyon Euro), 
Altınordu (4,90 milyon Euro), 
Denizlispor (4,60 milyon Euro)
Balıkesirspor (1,65 milyon Euro)

Ankaragücü

Ümraniyespor

Bursaspor

Haber: Davut AKTAŞ