BM'den ABD'ye Gazze Uyarısı: 'Ciddiye Alınamayacak'

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler, ABD'nin İsrail'e silah gönderme planlarına dair Gazze'deki güvenlik endişelerini "ciddiye alınamayacak" olarak nitelendirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, ABD'nin İsrail'e silah gönderme planlarını değerlendirerek Gazze'deki güvenlik kaygılarının "ciddiye alınamayacak" olduğunu belirtti. BM Raportörü, ABD'nin Gazze'deki Filistinlilerin güvenliği ile ilgili endişeleri göz ardı ettiğini ifade etti.

Albanese, 4,5 aydır İsrail saldırıları altındaki Gazze'deki durumu ele aldığı bir paylaşımda, ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) oylamasında İsrail'e silah göndermeyi ve derhal ateşkes çağrısında bulunan karar taslağını veto etme kararı almasını eleştirdi. ABD'nin bu tutumu, Gazze'deki Filistinlilerin güvenliğine dair endişelerin göz ardı edildiği bir yaklaşımı yansıttığına dikkat çekti.

Francesca Albanese, ABD'nin Tel Aviv yönetimine silah sevkiyatı planı ve BMGK oylamasındaki veto kararıyla ilgili haberleri sosyal medya hesabından paylaşarak, uluslararası toplumu Gazze'deki gelişmeler konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Cezayir'in BMGK'ye sunduğu "değiştirilemez" ateşkes çağrısının ise ABD tarafından kabul edilmeme ihtimali gündemde. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, bu karar tasarısının ABD tarafından kabul edilmeyeceği uyarısında bulundu. Karar tasarısının 20 Şubat'ta BMGK'da oylamaya sunulması bekleniyor.

Öte yandan ABD'nin, İsrail'e on milyonlarca dolar değerinde binlerce bomba ve mühimmat göndermeyi planladığı haberleri gündemi meşgul ediyor. Silah sevkiyatının detayları halen incelenirken, bu durum uluslararası arenada çeşitli tepkilere neden oluyor.

ABD BM gazze REST