Bolu Belediye Başkanı: Yabancı Öğrencilere Zam Yapılacak

TAKİP ET

Başkan Tanju Özcan, Bolu'daki Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde artan Afrikalı yabancı öğrenci sayısına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

Özcan, öğrenci profili ve getirilme süreci hakkında endişelerini dile getirdi. Özellikle Prof. Dr. İbrahim Kürtül'ün etkisi altında, öğrenci sayısının artış gösterdiğini iddia etti. Bu durumun getirilme süreci ve öğrenci profilinin incelenmesi gerektiğini vurgulayan Özcan, öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapılacağını belirtti.

Başkan Özcan, yabancı öğrenci sayısının son üç yılda 15 kat arttığını belirterek, 102 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu ifade etti. Ancak, bu öğrencilerin geldikleri ülkelerdeki eğitim durumlarının bilinmediğini ve ajansların bu durumu istismar ettiğini savundu. Ajansların, öğrencilere üniversitelere kayıt yaptırma vaadiyle yüksek ücret talep ettiğini iddia eden Özcan, bu konuda önlem alınması gerektiğini belirtti. Belediye olarak ellerinin kısıtlı olduğunu ancak otobüs biletlerine yapılacak zamların yanı sıra diğer önlemleri de değerlendirdiklerini dile getirdi. Öğrencilerin kimlikleri ve geçmişleri hakkında yeterli bilginin olmadığını, bu durumun da güvenlik riski oluşturabileceğini ifade etti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Öğrencilere Zam Yapılacak öğrenciler samsun haber gündem haber