Bordür ve Boru Tesisi Üretimi Artırdı

TAKİP ET

SBB tarafından temel malzeme ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Karadeniz Bölgesi'nin ilk Kilit Parke Bordür ve Beton Boru Tesisi'nde günlük 3 bin metrekare kilit parke ve 500 adet beton boru üretiliyor. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), temel malzeme ihtiyacını kendi kurduğu Kilit Parke Bordür ve Beton Boru Tesisi'nden karşılıyor. Tekkeköy ilçesinde hizmet veren fabrikada, günlük 3 bin metrekare renkli, normal ve dekoratif taş ürünü ile 500 beton boru üretme kapasitesine sahip ünitelerde, kilit parke taşı, bordür, 1.5 ve 2 metre boyunda boru, aşlık taşı, şev taşı ve benzeri malzemeler üretiliyor.

SBB Başkanı Mustafa Demir, tesiste incelemelerde bulundu. 

EL DEĞMEDEN ÜRETİM

Tesisin el değmeden üretim yapılabilmesi için teknolojinin son ürünü tam otomatik makinelerle donatıldığını ve robotik sistemle çalıştığını söyleyen Fabrikanın Üretim Müdürü Mehmet Can Us, "Ham maddemiz olan taşları kendi ocaklarımızdan çıkarıp beton üretim tesislerimizde karıştırıyoruz. Hazırlanan kuru betonlar, mikserlerle taşınarak fabrikamızdaki pres makinelerimize geliyor. Burada da baskılarını yaparak bordür ve kilit parke taşı haline getiriyoruz. İhtiyaç dahilinde tasarım ürünleri de yapıyoruz. Sadece bordür değil beton boru da üretiyoruz" dedi. 

'ARALIKSIZ ÜRETİM'

Üretimin aralıksız devam ettiği tesiste ürünlerin paketlenerek depolama sahasında istiflendiğini buradan da forkliftlerle belediyeye ait kamyonlara yüklenerek fen işleri ve SASKİ ekiplerine sevk edildiğini anlatan Us, "Onun dışında daha yeni Kahramanmaraş'ta afetzede vatandaşlarımız için oluşturulan konteyner kente de parke taşı gönderdik. Kendi bünyemizde üretim yaptığımız için yatırımlar da daha hızlı hayata geçiriliyor "ifadelerini kullandı. 

Feride SEZGİN