Bozdoğan-11 Operasyonları: DEAŞ'a Yönelik Operasyonda 33 Şüpheli Yakalandı

TAKİP ET

Sakarya'da gerçekleştirilen "Bozdoğan-11 Operasyonları"nda, terör örgütü DEAŞ'a yönelik olarak 33 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun terörle mücadeledeki kararlılıklarının bir göstergesi olduğunu belirterek güvenlik güçlerini tebrik etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sakarya'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik eş zamanlı düzenlenen "Bozdoğan-11 Operasyonları"nda, 33 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teröristlere göz açtırmayacaklarını ve terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 33 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin yerel seçimler öncesi eylem hazırlığı içerisinde oldukları, çatışma bölgelerine eleman temin ettikleri, terör örgütüne maddi destek sağladıkları ve illegal mescit ve medrese yapılanması şeklinde faaliyet yürüttükleri tespit edildi.

Operasyonlar neticesinde 4 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, çok miktarda döviz, çeşitli yaşam malzemeleri ve yasaklı yayınlar ile dokümanlara el konuldu. Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Operasyonların amacının, terörle mücadele kapsamında örgüt mensuplarının faaliyetlerini önlemek, toplum güvenliğini sağlamak ve ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak olduğu belirtildi.

Bozdoğan-11 Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Sakaryada terör örgütü DEAŞ terör örgütü deaş asayiş gündem samsunhaber haber