Brent Petrol, Jeopolitik Gelişmelerle 83,66 Dolara Yükseldi!

TAKİP ET

Uluslararası piyasalarda işlem gören Brent petrol, İsrail-Filistin ateşkes haberleri ve OPEC+ ülkelerinin üretim kesintilerini uzatacağına dair açıklamalarla yüksek oynaklık yaşayarak varil başına 83,66 dolara yükseldi.

Brent petrolün varili, Cuma günü 84,34 dolara kadar çıkmasının ardından günü 83,55 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Bugün ise saat 09.36 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,13'lük bir artışla 83,66 dolara ulaştı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 79,97 dolardan alıcı buldu.

Brent petrol fiyatları, İsrail-Filistin savaşında olası bir ateşkes anlaşmasına dair haber akışı ile Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ üyesi bazı ülkelerin, üretim kesintilerini haziran sonuna kadar uzatacağı açıklamasının etkisi altında yüksek oynaklık gösteriyor.

Teknik analizlere göre, Brent petrolde 83,87 ile 84,18 dolar aralığı direnç, 83,36 ile 83,16 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilir. Petrol piyasası, jeopolitik faktörler ve üretim politikalarındaki değişimlere bağlı olarak dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor.

brent petrol jeopolitik gelişme dolar faiz israil filistin