Brent Petrolün Varil Fiyatı 82,45 Dolara Geriledi

TAKİP ET

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, 82,45 dolardan işlem görüyor. Dünkü değerlere kıyasla yaşanan düşüş, bir önceki günün zirvesi olan 83,01 dolardan gerçekleşti.

Brent petrol, önceki günü 81,92 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Bugün itibarıyla ise varil fiyatı, kapanışa göre yüzde 0,65 artarak 82,45 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrol (WTI) varili 78,11 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki bu dalgalanmada, ABD'nin ticari ham petrol stoklarında yaşanan düşüş beklentisi etkili oldu. Amerikan Petrol Enstitüsü, geçen hafta ABD'nin ticari ham petrol stoklarının 5 milyon 521 bin varil azalacağını öngördü, bu da piyasa beklentilerinin üzerinde bir düşüş anlamına geliyor. Resmi stok verileri bugün ABD Enerji Enformasyon İdaresi tarafından açıklanacak.

OPEC'in aylık petrol piyasası raporunda, küresel petrol talebinin bu yıl 2 milyon 250 bin varil artarak 104 milyon 460 bin varile yükseleceği tahmin ediliyor. Bu beklenti, piyasalarda olumlu bir hava yaratarak fiyatların yükselmesine katkı sağladı.

Ayrıca, ABD'de enflasyonun beklentileri aşmasına rağmen, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) haziran ayında faiz indirimlerine başlayabileceğine dair beklentiler de petrol fiyatlarındaki destekleyici etkenlerden biri oldu.

Teknik olarak incelendiğinde, Brent petrolde 83,73 ile 84,05 dolar aralığının direnç, 81,41 ile 80,09 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor. Ancak, küresel ekonomik belirsizlikler, özellikle Çin ekonomisine dair endişeler, fiyatların yükselişini sınırlayan faktörler arasında bulunuyor.

Brent petrol gerileme OPECin aylık petrol piyasası raporu ekonomi samsunhaber sondakikahaber gündem haber