Bu görüntüler hiç yakışmadı!

TAKİP ET

Yılport Samsunspor'un deplasmanda oynadığı Sakaryaspor maçına ev sahibi takım taraftarlarının çıkarttığı olaylar damga vurdu. Daha maç başlamadan ortamı geren Yeşil-Siyahlı taraftarlar, mücadele boyunca da sahaya yabancı madde yağdırdı.

FORMA İLE GEZMEYİN

Kırmızı-Beyazlılar, şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan karşılaşmada Sakaryaspor’u Fransız futbolcusu Gaetan Laura’nın şık golüyle 1-0 mağlup etti ve Süper Lig yürüyüşünü kayıpsız sürdürdü. Ama mücadeleye oynanan futbol ve alınan sonuçtan çok ev sahibi takım taraftarlarının tutumu damga vurdu. Deplasmana giden Kırmızı-Beyazlı taraftarlardan formalarını çıkartmalarını ve şehirde o şekilde gezmelerini isteyen Sakaryasporlu taraftarlar, daha maç başlamadan ortamı germeyi başardı. Yeşil-Siyahlı takım taraftarlarının bu gergin tutumu, stat içerisinde de devam etti. 

Sakaryaspor-Samsunspor maçı öncesi çirkin olay! Deplasman taraftarlarının üzerindeki formayı çıkarttırdı, görüntüler büyük tepki çekti - Habere gitmek için tıkla

GERGİNLİK SAHAYA YANSIDI

Karşılaşma boyunca Yılport Samsunsporlu futbolculara yabancı madde yağdıran ev sahibi takım taraftarları, sahadaki futbolcuları da gerdi. Tüm bu gerginliklerin fitilini ise 67. dakikada yapılan oyuncu değişikliği sırasında rakip takım teknik heyetinde bulunan Çağdaş Uzun ateşledi. Çağdaş Uzun’un Zeki Yavru’ya sözlü saldırıda bulunmasının ardından olaylar başladı ve ortalık karıştı. Yaşanan olaylar sonrasında Samsunspor’dan Zeki Yavru ve rakip takımdan Ümit Kurt kırmızı kart gördü. Kırmızı-Beyazlılar tüm yaşananlara rağmen üstünlüğünü son düdüğe kadar taşımayı başardı.

EROĞLU’NDAN RİCADA BULUNDU…

Karşılaşmanın hakemi Alper Akarsu, takımını sakinleştirmesi için Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu’ndan ricada bulundu

ÖZEL GÜVENLİK HADDİNİ AŞTI…

Sakaryaspor maçında görevli bir özel güvenlik, haddini fazlası ile aştı. Çıkan olaylar esnasında Zeki Yavru’nun keşinden koşan özel güvenlik görevlisi, tecrübeli futbolcuyu kolundan çekti. Buna sinirlenen Zeki, görevliye tepki gösterdi. 

ÖNCE BİLGİ SONRA KART…

Olayları uzaktan izleyen maçın orta hakemi Alper Akarsu, dördüncü hakem Ömer Faruk Turtay ve Var hakemlerinden aldığı bilgiler sonrasında Yılport Samsunspor’dan Zeki Yavru ve Sakaryaspor’dan Ümit Kurt’a kırmızı kart gösterdi.

FURKAN’IN BÜYÜK ÇABASI…

Daha önce Samsunspor forması da giyen Sakaryaspor’un Samsunlu başarılı file bekçisi Furkan Köse, olaylar esnasında Zeki Yavru’yu sakinleştirebilmek için büyük çaba harcadı.

SPORCUSUNA SİPER OLDU…

Kırmızı-Beyazlıların kaleci antrenörü Neşet Büyükkılıç, yaşanan olaylar sırasında sporcusu Zeki Yavru’yu korumaya çalıştı. Rakip takım kulübesinden Zeki’nin üzerine yürünmesi sonrasında Neşet Büyükkılıç, adeta kendisini siper etti ve Zeki’ye müdahale edilmesini engelledi.

BAYGINLIK GEÇİRDİ…

Gerginlik şeref tribününe de yansıdı. Çarşambalı olan ve İstanbul’da yaşayan Tuzlaspor eski yöneticisi iş insanı Uğur Yiğit, Sakaryasporlu yöneticilerin kendisine arkadan yaptıkları saldırı sonrasında baygınlık geçirerek yerde kaldı. Davut AKTAŞ