Bu Maden Suyu, İsviçre'de doğurganlığı etkiliyor iddiası ile yasaklandı

TAKİP ET

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Beypazarı markasına ait maden suyunda yüksek miktarda bor tespit etti ve ürünün doğurganlık üzerinde olumsuz etkisi olabileceğini belirtti. Bu nedenle ürün, ülkede satıştan çekildi ve geri çağrma işlemi başlatıldı.

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu'nun açıklamasına göre, Beypazarı markasına ait maden suyunda bulunan yüksek bor içeriği nedeniyle sağlık riski oluşturduğu düşünülmekte. Borun, fetal gelişimi ve doğurganlığı etkileyebileceği belirtilirken, bu durumun uzun vadede sağlık riski doğurabileceği vurgulandı.

Beypazarı markasının ürünü derhal satıştan çektiği ve geri çağırma işlemine başladığı bildirildi. Ancak firma henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Bu durum, tüketiciler arasında endişeye neden olurken, Beypazarı markasının gelecekteki adımları merakla bekleniyor.

beypazarı maden suyu isviçre isviçrede beypazarı maden suyu neden yasak doğurganlığı etkiliyor iddiası maden suyu içecek samsun haber gündem haber