'Bu Sabah Enkazlardan Gelen Sesler Kesildi'

TAKİP ET

Deprem nedeniyle Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta yıkılan evlerde yakınları olanlar yeterince yardım yapılamamasına tepki gösteriyor. Seslerini duyurmak için SÖZCÜ Whatsap Haber Hattı'na ulaşan depremzede yakınları, kurtarma ekiplerinin yetersizliğinden yakınarak 'Bugün ses gelen enkazlardan sesler kesildi. Depremden sağ çıkan insanlar enkaz altında yardım gelmediği için ölüyor.' dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki ayrı deprem 10 ilde yıkıma yol açtı. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'yı yerle bir eden deprem Türkiye'nin depreme ne kadar hazırlıksız olduğunu gözler önüne serdi.

Depremden etkilenen illerde kurtarma çalışmalarının yetersiz kalması vatandaşları isyan ettirdi. Seslerini duyurmak için SÖZCÜ Whatsap Haber Hattı'na ulaşan depremzede yakınları, arama-kurtarma ekiplerinin yetersizliğinden yakındı.


“DEPREMDEN SAĞ ÇIKAN İNSANLAR ENKAZ ALTINDA YARDIM GELMEDİĞİ İÇİN ÖLÜYOR”
Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde bir vatandaş yaşanan mağduriyeti şöyle anlattı: “Adıyaman'ın Besni ilçesinde birçok yıkık bina mevcut. Özellikle Yenikent bölgesinde çok bina yakılmış. Ancak ne AKUT, ne AFAD ne de UMKE hiçbir kurum yok. İnsanlar depremden değil sonraki süreçten ölüyorlar, yardım gelmiyor. Lütfen sesimizi duyurun. Dün enkazlardan sesler geliyordu hiçbir şey yapamıyoruz. Kurtarma adına hiçbir ekip yok. Bugün ses gelen enkazlardan sesler kesildi. Depremden sağ çıkan insanlar enkaz altında yardım gelmediği için ölüyor.”


“EŞİM GÖÇÜĞÜN ALTINDA HİÇBİR ŞEY YAPAMIYORUZ”

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde eşinin enkaz altında olduğunu söyleyen bir vatandaş ise “Şu ana kadar hiçbir müdahalede bulunulmadı. 15 dairelik bir site yıkılmış durumda. İçeride 12-13 canlı insan olduğunu söyleyenler var. Sesler geliyor ama herhangi bir müdahale yapamıyoruz. Ne AKUT ne de belediye görevlisi var. Eşim bu göçüğün altında yatıyor. Hiçbir şey yapamıyoruz. Çaresizlik içerisindeyiz. Yardım istiyoruz ama kimseye ulaşamıyoruz. Yetkililerden acil yardım istiyoruz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“NE OLUR SESİMİZİ DUYUN”

SÖZCÜ'ye ulaşan ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Cengiz Topel Caddesi'ndeki apartmanda kardeşi Hatice İğde'nin 2 çocuğuyla birlikte enkaz altında olduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise, yardım gelmemesine şu sözlerle isyan etti:

“Kardeşim, 171 numaralı İbrahim Kaya apartmanında enkaz altında. Telefonlara ulaşılmıyor. Dünden beri enkaz altında ulaşamıyorum. Depremden sonra müdahale yapılmış binaya. Komşusuyla birlikte 3 kişi çıkartılmış. Komşusu sesini duyuyordum demiş. Ama gece olunca müdahaleyi bıraktılar. Dün geceden bu yana hiç müdahale yapılmadı şuana kadar. Sabaha kadar sesi geliyormuş ama daha sonra sesi kesilmiş. En son vinç geldi ancak mazotu olmadığı için çalıştırılamamış. Ne olur yetkililer sesimizi duysun. Yardım bekliyoruz”

Adıyaman Bahçelievler Mahallesi, 916 nolu sokak, numara 8'deki Karataş apartmanında kardeşinin enkaz altında olduğunu bildiren bir vatandaş ise, “Dünden beri gelen giden yok. Yetkililer sesimizi duysun” dedi.
SÖZCÜ