Bu Sene Yaz Saati Uygulaması Değişecek Mi?

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının değişmeyeceğini duyurdu. Bayraktar, uygulamanın enerji tasarrufuna önemli katkı sağladığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasının değişmeyeceğini açıkladı. Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uygulamanın 2016'dan bu yana ülkeye önemli enerji tasarrufu sağladığını vurguladı.

Bakan Bayraktar, yaz saati uygulamasının devam etmesinin enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığını belirterek, uygulamanın başladığı Ekim 2016 ile Ekim 2023 tarihleri arasında yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandığını dile getirdi. Bu tasarrufun, meskenlerde üç zamanlı tarifede 15,48 milyar lira tasarrufa denk geldiğini açıkladı.

Bakan Bayraktar, yaz saati uygulamasının ülkedeki gün ışığından daha uzun süre faydalanılmasına ve olumsuz etkilerin azaltılmasına katkı sağladığını ifade ederek, mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde Bakanlığın herhangi bir çalışmasının bulunmadığını belirtti.

yaz saati uygulaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Bu Sene Yaz Saati Uygulaması Değişecek Mi? Bayraktardan açıklama samsun haber gündem haber