Bu Sese Kulak Verin

TAKİP ET

İzmir'den 15 madalya ile dönen Samsun Kule ve Tramplen Atlama Spor Kulübü, sahipsizliğe yakındı. Sporcuların velileri, "Samsun'dan kulübe destek bulamıyoruz. Gidilen şampiyonaların masraflarını veliler olarak biz karşılıyoruz. Artık birileri sesimizi duysun" dedi.

MASRAFLARI VELİLER KARŞILADI

Samsun Kule ve Tramplen Atlama Spor Kulübü, tüm imkansızlıklara rağmen elde ettiği derecelerle büyük ses getiriyor. Pandemi yasakları ve havuz tadilatı derken OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu'nu uzun süredir kullanamayan kulüp, İzmir Narlıdere'deki Bahar Kupası Atlama Şampiyonası'nda Samsun'u temsil etti. Kulüp yetkilileri bu şampiyonaya giderken, belediyeler ve Samsunlu iş insanlarından hiçbir destek bulamadı. Sporcuların aileleri, çocuklarının emeklerine sahip çıkarak tüm ulaşım ve konaklama masraflarını ortaklaşa olarak karşıladı. 

15 MADALYA KAZANDILAR

Bu sahipsizliğe rağmen Samsun Kule ve Tramplen Atlama Spor Kulübü, şampiyonadan 7 altın, 2 gümüş ve 6 bronz ile toplamda 15 madalya kazandı. Ayrıca sporculardan Bertuğ Demir, Kanada'daki Dünya Gençler Atlama Şampiyonası'na, Romanya'daki Avrupa Gençler Atlama Şampiyonası'na, Bulgaristan'daki Varna Diving Cup müsabakalarına ve Balkan Gençler Atlama Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. Beril Beray Soydemir ile Ceyda Köprü de Bulgaristan'daki Varna Diving Cup için vize alırken, Irmak Şençağlar ise Balkan Gençler Atlama Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. 

VELİLERDEN DESTEK ÇAĞRISI

Sporcuların velileri ortak bir açıklama yaparak, "Çocuklarımız 2 yıldan fazla bir süredir sadece karada antrenman yapabiliyor. Pandemi ve devamında da sözde OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu tadilatı derken, çocuklarımız havuza hasret kaldı. Halen başlamayan bu sözde tadilatın da bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Ayrıca belediyeler ile Samsunlu iş insanlarından kulübe destek olmalarını istiyoruz. Çocuklarımız her gittikleri şampiyonadan derece elde ederken, bu sahipsizlik hepimizi çok üzüyor. Artık sesimizi duyun" dedi. Öte yandan kulüp, 25-28 Ağustos tarihleri arasında yine İzmir'de bir başka şampiyonaya katılacak.

Selçuk KAYA