Büro Memur Sen'den  SGK çalışanları için çağrı 

TAKİP ET

Büro Memur Sen Samsun Şube Başkanı Ali Özbek, EYT düzenlemesi sonrası SGK'da oluşan yoğunluğa dikkati çekerek çalışanlar için çağrı yaptı. Özbek, "Çalışanlar hakkını alamıyor "dedi. 

Büro Memur Sen Samsun Şube Başkanı Ali Özbek, Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) düzenlemesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'nda(SGK) yoğunluk yaşandığına dikkati çekti. Özbek, kurum çalışanlarının haklarını alamadığını öne sürdü. 

TALEPLERİNİ AÇIKLADI 

Verilen emeğin, dökülen alın terinin ve SGK personelinin hakkının verilmesi için yüksek sesle çağrıda bulunduklarını söyleyen Özbek şunları kaydetti; "Sosyal Güvenlik Tazminatı'nın verilmesini, ek ödeme oranlarının artırılmasını, uzmanlık kadrosunun getirilmesi gibi taleplerimizin bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz.
Bu saydığımız taleplerimiz yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızla birlikte sığınmacı ve vatansız statüsünde olan yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet veren SGK çalışanlarının en doğal hakkıdır, bir an önce tanzim edilmelidir.
SGK personeline 'sus payı' niteliğinde verilen '27 TL fazla mesai ücretini' yetersiz buluyoruz. Alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz.
Ağır iş yükü altında ezilen ve alın terinin karşılığını alamayan SGK personeli adına teyakkuz halindeyiz "ifadelerini kullandı. 

N.Alper CABBAR