Burun Estetiği Ameliyatı

TAKİP ET

Burun estetiği olarak da adlandırılan rinoplasti, burnunuzun şeklini değiştiren plastik cerrahi bir prosedürdür. Burnunuzun görünümünü iyileştirmek, bir doğum kusurunu veya yaralanmayı düzeltmek veya daha iyi nefes almanıza yardımcı olmak için yapılabilir.

Rinoplasti yapmak için kullanılabilecek birçok farklı teknik vardır ve mükemmel sonuçlara ulaşmanın en iyi yolu, yetenekli ve deneyimli bir cerrahla çalışmaktır. Cerrah burunda kesiler yapacak ve ardından istenen şekli oluşturmak için kemik ve kıkırdak şekillendirecektir. Mükemmel rinoplasti, çok çeşitli burun şekillerini ve boyutlarını düzeltebilir. Cerrah, doğal görünen bir burun oluşturmak için hastanın yüz oranlarını ve istenen sonuçları dikkate alacaktır. Mükemmel rinoplasti, son derece kişiselleştirilmiş bir prosedürdür ve cerrah, hastanın benzersiz ihtiyaçlarını ve hedeflerini karşılayan bir cerrahi plan oluşturmak için hastayla yakın bir şekilde çalışacaktır.

Burun estetiği olarak da bilinen rinoplasti, burnu yeniden şekillendirebilen ve yeniden boyutlandırabilen cerrahi bir prosedürdür. Her yıl yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen tahmini 220.000 prosedürle, dünya çapında en sık talep edilen kozmetik ameliyatlardan biridir. Rinoplasti, doğum kusurları veya travma nedeniyle solunum sorunları veya fiziksel şekil bozuklukları gibi tıbbi sorunların düzeltilmesine yardımcı olabilir. Ameliyat, gelişmiş yüz dengesi ve simetrisi için burnun şeklini ve boyutunu değiştirerek estetik görünümü iyileştirmek için de kullanılabilir.
Prosedürün kendisinin genel anestezi altında tamamlanması genellikle 1-2 saat sürer. Ameliyat sonrası bakım, iki haftaya kadar atel takmayı ve ameliyatı takip eden birkaç hafta boyunca yorucu faaliyetlerden kaçınmayı içerir. İyileşme sırasında, doğal iyileşme ameliyattan sonraki 6-12 ay içinde gerçekleştiği için zamanla geçmesi gereken bir miktar şişlik ve morarma olacaktır.