Büyük Birlik Parti'li Refahattin Karaca'nın ilginç hikayesi

TAKİP ET

Resmi olmayan sonuçlara göre Salıpazarı'ndan BBP'den seçime girerek belediye başkanı seçilen Refahattin Karaca'nın ilginç siyasi hikayeside bulunuyor.

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde 17 bin 172 seçmenden 15 bin 656'sı 31 Mart'ta sandığa giderek oylarını kullandı. 14 bin 686 oyun geçerli sayıldığı seçimleri Büyük Birlik Partisi(BBP) Başkan Adayı Refahattin Karaca yüzde 34,37'lik oy oranı ve 5 bin 47 oyla seçimi kazandı. 

Resmi olmayan sonuçlara göre Karaca rakibine 150 oy fark attı. Cumhur İttifakı Salıpazarı Adayı Osman Yüksel ise yüzde 33,34 oy oranı ve 4 bin 897 oy aldı. AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden seçimlere giren Alim Çakır ise yüzde 17,02 oy oranı ve 2 bin 499 oy aldı. 

MECLİS MHP'DE 

BBP Başkanlığı kazanmış olsada, ilçe belediye meclisinde MHP yüzde 33,25'lik oy oranı ile çoğunluğu elinde bulunduruyor. Mecliste BBP yüzde 30,09, Yeniden Refah yüzde 16,93, CHP ise yüzde 9,83 oy oranı ile sıralandı. 

SAMSUN'UN TEK BBP'Lİ BELEDİYESİ

Resmi olmayan sonuçlara göre Büyük Birlik Partisi rozetiyle Salıpazarı Belediye Başkanı seçilen Refahattin Karaca ülkücü kimliğiyle tanınıyor. MHP Samsun eski İl Başkanı Abdullah Karapıçak'ın döneminde parti içinde önemli görevler üstlenen Refahattin Karaca, 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti'ye katıldı ve Salıpazarı Belediye Başkan Adayı oldu.

2019 seçimlerinde AK Parti'nin adayı Başkan Halil Akgül'e karşı kaybeden Refahattin Karaca, 5 bin 57 oy aldı. 31 Mart yerel seçimlerinde ise Büyük Birlik Partisi'nden Salıpazarı adayı olan Refahattin Karaca, bu defa Cumhur İttifakı'nın ilçe adayını MHP'ye bırakmasıyla yarıştığı seçimde rakibi Osman Yüksel'e karşı zafer kazandı. Her iki seçimde Refahattin Karaca'nın aldığı oyun birbirine çok yakın olması dikkatlerden kaçmadı.

Samsun samsun haber büyük birlik partisi samsun yerel seçimleri