Çalışan Anneler İçin Yeni Destek Ödemeleri Netleşti

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın duyurduğu proje, işleyen annelere nefes aldıracak! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başlatılacak olan projede, çalışan annelere ayda 325 euro destek verilecek.

Çalışan annelerin iş gücünden kopmamasını sağlamak amacıyla önemli bir adım atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyurulan proje, işleyen anneler arasında büyük bir heyecan yarattı. Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca uygulanacak olan proje kapsamında, çalışan annelere aylık 325 euro destek verilecek.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen proje, 2019-2022 yılları arasında hayata geçirilmiş ve 4 yıl içinde 3 bin 700 anneye maddi destek sağlanmıştı. Bu yıl ise proje kapsamında 7 bin anneye destek verilmesi hedefleniyor.

Projenin detaylarına göre, destekten yararlanmak isteyen tam zamanlı çalışan annelerin 0-36 aylık bebeğe sahip olmaları ve SGK'ya en az 30 günlük prim ödemesi yapmaları gerekmektedir. Ayrıca, bakıcı desteğinden yararlanmak isteyen annelerin bakıcılarını sigortalı olarak çalıştırmaları gerekmektedir. Bu kapsamda, annelere 1 yıl boyunca ayda 325 euro ödeme yapılacak.

Destek, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki annelere yönelik olarak sunulacak ve bakıcıların ilgili bölümlerden mezun olmaları şartı aranacak. Bakıcıların 18 yaşından büyük olmaları, ilgili bölümlerden mezun olmaları ve belirli bir eğitimi almış olmaları gerekmekte.

Proje, annelerin istihdamda kalmasını sağlamanın yanı sıra eğitimli ve sertifikalı bakıcıların istihdamını teşvik etmeyi amaçlamaktar. Destekle ilgili başvuru süreci ve detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek. Bu önemli adım, çalışan annelerin iş hayatında daha aktif bir rol almalarını sağlayarak toplumun ve ekonominin güçlenmesine katkı sağlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Çalışan Anneler Destek Ödemeleri ekonomi samsun