Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan: "2023'te 464 Bini Aşkın Kadını İşe Yerleştirdik"

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, 2023 yılı içerisinde 464 bini aşkın kadının işe yerleştirilmesini sağladıklarını açıkladı. Bakan Işıkhan, Samsun'da gerçekleşen "İş Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı" açılışı sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, Samsun Valiliği'ni ziyaret ederek şeref defterini imzaladıktan sonra İş Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı'na katıldı. Toplantının açılışında konuşan Bakan Işıkhan, kadın istihdamının ülke için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Geçmişten günümüze kadınların iş gücüne katılımının önemine değinen Bakan Işıkhan, kadınların ülke kalkınmasında önemli bir rol oynadığını belirtti.

Bakan Işıkhan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Geçtiğimiz Şubat ayında Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde kadın istihdamına destek olacak yeni bir projenin duyurusunu yapmıştık. İnşallah ülke çapında bir seferberliğe dönüşmesini arzu ettiğimiz bu projemizi tüm bölgelerimize ve 81 ilimize duyurmak üzere yaklaşık 2 aydır bölge bölge, il il geziyoruz. İstiyoruz ki bu önemli girişimden bütün kadınlar haberdar olsun ve yararlansın."

Bakan Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla kadınları iş gücüne entegre ettiklerini ve 2023 yılı içerisinde 464 bini aşkın kadının işe yerleştirilmesini sağladıklarını belirtti. Ayrıca, kadınların iş gücüne katılımını artırmak için çeşitli danışmanlık hizmetleri verdiklerini ifade etti.

Kayıtlı istihdamın önemine de vurgu yapan Bakan Işıkhan, "Kayıt dışı istihdam hem insanlarımızın hem de ülkemizin geleceği için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bugün tüm dünyada hayranlıkla takip edilen bir sosyal güvenlik sistemimiz var." dedi.

Programın sonunda, Bakan Işıkhan'ın Samsun'da en çok kadın çalıştıran işletmelere plaket vermesiyle devam edildi. Bakan Işıkhan ve beraberindeki heyet, İş Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı'ndaki stantları gezerek kadınlardan bilgi aldı.

Programa, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile kadın girişimciler de katıldı.

 

samsun samsun haber bakan vedat ışıkhan