'Camiler birliğimizin ilham kaynağıdır'

TAKİP ET

Çalışan-Sen ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Camiler birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır "dedi. 

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yapan Çalışan-Sen ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, "Camiler, dini ve milli değerlerimizin, edep ve ahlakımızın hem öğretildiği hem de en zarif bir şekilde örneklerinin sergilendiği ve uygulandığı eğitim merkezidir. Camiler birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır "dedi. 

DİN GÖREVLİLERİNİN SORUNLARI VAR 

Din görevlilerinin hak ettikleri yeri alması gerektiğini vurgulayan Özdemir, şunları söyledi;" Din görevlilerimizin daha verimli çalışabilmesi için, cami dernekleri probleminin çözülmesi, lojman temini, camilerin belediye tarafından temizliğinin yapılması, aydınlatma ve ısınma giderleri, meslektaşlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına barınma ve burs yardımı yapılması, sosyal alanların iyileştirilmesi, tüm camilerde çift görevli olması ve ek göstergenin 3600’e yükseltilmesi gibi yıllardır devam eden sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir "dedi. Feride İÇKİLLİ