Çanakkale'de toprak kayması! Göçük altında kalan 2 kişi hayatını kaybetti

TAKİP ET

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde bir tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açma çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması, 2 kişinin hayatını kaybetmesine ve 1 kişinin ise hastanede tedavi altına alınmasına neden oldu.

Olay, Kangırlı köyünde saat 16.30 civarında gerçekleşti. Su kuyusundan hayır çeşmesi oluşturmak için yapılan kanal açma çalışması sırasında ani bir toprak kayması yaşandı ve 3 kişi toprak altında kaldı. İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık personeli, AFAD, AKUT ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yoğun çabası sonucunda toprak altından çıkarılan kepçe operatörü Refik Bilgiç, sağlık ekiplerince Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ayrıca, beline kadar toprağa gömülü olan Tahir Ödemiş de kurtarılarak ambulansla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Ancak, hastaneye ulaştırılan Tahir Ödemiş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Göçük altında kalan Sefer Arslan'ın cansız bedeni ise bulundu ve aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, "Su kanalı açma çalışmasında meydana gelen toprak kayması sonucunda 2 vatandaşımız vefat etmiş, 1 vatandaşımızın hastanede tedavisi devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

çanakkale