Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı: 'Afişleri kaldırın talimatım kesinlikle yok'

TAKİP ET

Canik'te muhalefet adaylarının afiş ve pankartlarının kaldırıldığı yönündeki iddialarına cevap veren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Siyasi malzeme yapıyorlar ancak benim böyle bir talimatım kesinlikle yok" dedi.

ÖZEL HABER | Samsun'un Canik ilçesinde özellikle son dönemde muhalefetteki bazı siyasi partilerin belediye başkan adaylarının Canik Belediyesi'ne yönelik 'afişlerimizi ve pankartlarımızı kaldırıyorlar' iddialarına Canik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Sandıkçı cevap verdi.

Seçimin ilk başladığı süreçte belediyenin direğine afişlerin asıldığını daha sonra kendilerince ilgili makamlara şikayet yapılarak kamerayla görüntü alındığını kaydeden İbrahim Sandıkçı, "Eski fotoğrafları bugün olmuş gibi sosyal medyada paylaşıyorlar. Siyasi malzeme yapıyorlar. Bugüne kadar hiç bir adayın afişini kaldırın talimatı vermedim" dedi.

ESKİ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞIYORLAR

Başkan İbrahim Sandıkçı, "Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Seçim Kurulu belediyemize yazı yazıyor. Afişlerin, pankartların yasaklı bölgelerde, alanlarda, direklerde asılmış olması halinde toplanmasını, kaldırılmasını istiyor. Bizim zabıta ekiplerimiz de diğer siyasi parti adaylarını ya da temsilcilerini arıyor, ilgili kararı söyleyip, afişlerin ve pankartların kaldırılmasını istiyor. Ancak bunu siyasi malzeme yapıyorlar. Canik Belediyesi yapıyormuş gibi algı yapıyorlar. Hedef alınıyoruz. Ayrıca eski görüntüleri paylaşıyorlar. Benim seçim afişlerim de dahil olmak üzere zabıta ekiplerimize şu talimatımız var; 'YSK'nın yasak dediği hiç bir alana afiş, pankart ya da benzeri broşür asmayın.' Diğer siyasi parti adaylarına da bu konudaki hassasiyetimizi anlatın. Hiç bir adaya ya da siyasi partiye ayrımcılık yapmıyoruz. Söz konusu değil. Bir not da eklemek isterim ki; bugüne kadar yasaklı alanlardaki tek bir pankart ya da afiş için kimseye talimat vermedim" sözlerini kullandı.

canik yerel seçim ibrahim sandıkçı samsun haber gündem özel haber