Canik Belediyesi Çölyak Hastalarına Destek Veriyor: Glütensiz Gıda Paketi Desteği Sağlanacak

TAKİP ET

Samsun'un Canik ilçesinde, Canik Belediyesi tarafından çölyak hastalarına yönelik önemli bir destek projesi hayata geçiriliyor. Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı liderliğindeki sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında başlatılan projede, çölyak hastalarına glütensiz gıda paketi desteği sağlanacak.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede yaşayan çölyak hastalarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, glütensiz gıda paketi desteği projesini duyurdu. Projeyi tanıtan Sandıkçı, çölyak hastalarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, bu desteğin hastaların hayatını kolaylaştıracağını vurguladı.

Projeye başvuruların 26 Nisan 2024 tarihine kadar kabul edileceğini belirten Başkan Sandıkçı, glütensiz gıda desteği için Canik Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü üzerinden şahsen başvurunun yapılabileceğini bildirdi.

Çölyak hastalarının glütensiz gıdaya erişiminde yaşadığı zorlukları dikkate alan Canik Belediyesi, bu projeyle hastaların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Sandıkçı, çölyak hastalığıyla mücadele eden vatandaşların yaşadığı zorlukları yakından takip ettiklerini ve çölyak farkındalık çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

samsun samsun haber canik ibrahim sandıkçı çölyak hastalığı