Canik Belediyesi'nin Düzenlediği Mangala Turnuvası Büyük İlgi Gördü

TAKİP ET

Samsun'un Canik ilçesinde, Canik Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel 'Canik 7'den 70'e Mangala Turnuvası', zihinsel gelişime katkı sağlayan bir etkinlik olarak büyük bir ilgiyle karşılandı. Öğrenciler ve her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleşen turnuva, Canik Akıl ve Zeka Oyunları sınıflarında öğrencilerin bir araya gelmesine ve zihinlerini geliştirmesine olanak tanıdı.

Samsun'un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel 'Canik 7'den 70'e Mangala Turnuvası', öğrenciler ve vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, tarihi Türk zeka ve strateji oyunu olan mangala ile çocukların zihinsel gelişimine katkı sunduklarını belirtti.

Canik Belediyesi Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen turnuva, ilkokul, ortaokul ve lise-yetişkin kategorilerinde büyük bir heyecan ve rekabetle geçti. Sandıkçı, "Canik 7'den 70'e Mangala Turnuvası, ilçemizde bir gelenek haline geldi. Bu yıl da öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Mangala oyunu, Canik Akıl ve Zeka Oyunları sınıflarında da öğrencilerimizi buluşturuyor ve çocukların düşünme ve karar alma yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Turnuvamıza katılan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Turnuvada dereceye giren katılımcılara ödülleri, Başkan Sandıkçı ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. İlkokul kategorisinde Canik 100. Yıl İlkokulu öğrencisi Sevinç Derin Aydın, ortaokul kategorisinde Canik Hasköy Ortaokulu öğrencisi Nisanur Öztürk ve lise-yetişkin kategorisinde Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Anbarcı birinci oldu.

Turnuvaya Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

ibrahim sandıkçı canik samsun haber samsun