Canik Özel Eğitim Okulu'ndan E-Twinning Projesi 

TAKİP ET

Samsun'da özel çocuklara eğitim veren Canik Özel Eğitim Uygulama Okulu, 'Özelim Başarabilirim' mottosuyla özel çocukların sosyal ve kültürel alanlarda etkinliklerde bulundurularak topluma kazandırılmasına yönelik e- twinning projesini hayata geçirdi. 

Türkiye’nin farklı illerinden 10, Romanya’dan 2 eğitimcinin ortaklaşa katıldığı uluslararası proje etkinliğinde, özel gereksinimli bireylerin toplum içinde ben de varım diyebilmeleri için okul, aile, toplu, öğretmen ve öğrenci beşgeninde neler yapılabilir sorusuna cevap arandı.

'ETKİNLİKLER 
SÜRECEK'

Canik Özel Eğitim Uygulamaları Okulu Eğitimcisi Aytül Yalçın Çetin, e-twinning projesi kapsamında tersine kaynaştırma uygulaması yapıldığını belirterek çocukları normal gelişim gösteren akranlarıyla bir araya getirdiklerini, çevrelerindeki tarihi ve doğal güzellikleri fark etmeleri adına yapılan gezilere, sinema ve tiyatro gibi kültürel etkinliklere akranlarıyla birlikte katılmalarını sağladıklarını ifade etti. Etkinliğin 6 Şubat tarihinde başladığını belirten Çetin, Haziran ayı ortalarına kadar devam edecek olan etkinlik sonrasında da benzer etkinliklere devam edeceklerini de sözlerine ekledi.