Capoira festivali nefesleri kesti

TAKİP ET

Capoeira Derneği tarafından 2004 yılından itibaren yapılan 14. Uluslararası Capoeira Kültür ve Spor Festivali Bowling Akademi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yapılan gösteriler nefesleri kesti.

KÜLTÜR VE SPOR FESTİVALİ

Ekonomik zorluklar ve Covid19 pandemisi nedeniyle uzun bir sürenin ardından festivali yeniden yapıyor olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Capoeira Derneği Başkanı Güngör Doğanay; “2004 yılı ila 2017 yılları arasında 13 Uluslararası Capoeira Kültür ve Spor Festivali’ne imza attık. İstanbul, Mersin ve Samsun’da gerçekleştirdiğimiz festivallerde onlarca ülke ve yurt içinden yüzlerce sporcuyu ağırladık. Fakat sonrasında ekonomik koşulların zorlaşması ve ardından tüm dünyayı etkileyen Covid19 Pandemisi nedeni ile festivallerimize uzun bir süre ara vermek zorunda kaldık" dedi. 

ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ YETİŞTİRİLDİ

Son bir yılda farklı illerde bulunan temsilcilikler ve Samsun’da yeniden başlatılan eğitim kursları ile çok sayıda yeni sporcu yetiştirmeye başladıklarını dile getiren Doğanay, "7 yılın ardından yine Samsun’da bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Brezilya, Belçika, Rusya ve Almanya’dan katılım sağlayan eğitmenlere, yurt içinden iştirak eden tüm temsilci ve sporcularımıza, desteklerini esirgemeyen Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve ev sahipliğimizi yapan Bowling Akademi yönetimine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


 
TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUZ

Uluslararası Mundo Capoeira Grubunun kurucusu olan Antonio Nunes (Mestre Dende) Türkiye’yi ve Türk halkını çok sevdiğini dile getirerek; “2004 yılında İstanbul’a ilk davet edildiğimde büyük heyecan duydum. Çünkü dolaştığım birçok ülkede ve yaşadığım Belçika’da sahip olduğum Türk öğrencilerim ve arkadaşlarım sayesinde hep çok güzel şeyler duyuyordum. Geldiğimde ve gördüğüm ilgiden çok memnun kaldım. Ülkem Brezilya ve Türkiye halkının çok benzer yönleri var. Burada kendimi çok rahat ve güvende hissediyorum. Yabancılar pazarından keyif alıyorum” dedi. 

İLK KEMER İLK HEYECAN

İlk iki gün boyunca yapılan eğitim ve workshopların ardından son gün kemer töreni yapıldı. Uzun süredir Capoeira sporu ile uğraşan öğrenciler ilk defa kemer almanın heyecanını yaşadılar. Batizado adı verilen tören eşliğinde ilk lakap (apelido) ve kemerini alan öğrencilerin mutluluğu yüzlerine yansıdı. Yaklaşık 7 yıldır yeni kemerini alamayan kıdemli öğrenciler ise seviyelerine göre yeni kemerlerine sahip oldu. Son gün yapılan törende Katılan aileler için yapılan küçük gösteriler büyük beğeni toplarken, sertifika dağıtımı ve toplu fotoğraf çekimi ardından tüm sporcular geldikleri şehirler ve ülkelerine dönüş için yola çıktı.