Çarşamba'da İftara Giden Komşusunun Evini Soyan Hırsız Yakalandı

TAKİP ET

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, iftar davetine gittiği sırada komşusunun evinden değerli eşya ve para çalan şahıs, polisin titiz çalışması sonucu kıskıvrak yakalandı.

Samsun'un Çarşamba ilçesi, bir hırsızlık olayına sahne oldu. Gazi Mahallesi'nde yaşayan 40 yaşındaki Ş.D., iftar vakti yaklaşırken komşusunun davetine icabet etmek üzere evden ayrıldı. Dönüşünde elbise dolabının içindeki kıymetli eşyalarının ve bir miktar parasının kayıp olduğunu fark eden Ş.D., durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Çalınan eşyalar arasında 5 burma bilezik, 2 geniş bilezik, 2 çocuk bileziği, 1 künye, 1 kolye, 200 avro ve 75 bin liralık senet vardı.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vakit kaybetmeden harekete geçti. Yapılan ilk incelemeler ve komşuların ifadeleri doğrultusunda şüpheler, iftar davetine katılan komşu S.A. (24) üzerinde yoğunlaştı. Polis ekipleri, S.A.'yı gözlem altına aldı ve kısa süre içinde kuyumcuda altın bozdurduğu bilgisine ulaştı.

Hızla düzenlenen operasyonla S.A., altınları bozdururken suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan ve evden hırsızlık ile konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından işlem yapılan S.A., ifadesinde komşusunun evden çıktığını ve anahtarını nerede sakladığını gözlemlediğini, bu fırsatı değerlendirerek eve girip hırsızlığı gerçekleştirdiğini itiraf etti. Ayrıca, elde ettiği paralarla arkadaşı R.D. adına 400 bin lira değerinde bir araç satın aldığı ortaya çıktı.

Polis ekipleri, gerçekleştirilen aramalarda çalınan paranın bir kısmını, kuyumcudan elde edilen 1105 avroyu ve satın alınan aracı ele geçirdi. Elde edilen değerli eşyalar ve paralar, sahibi Ş.D.'ye teslim edildi.

samsun haber samsun çarşambada hırsızlık İftara giden komşusunu soydu hırsız