Çarşamba'daki Asılsız İhbarlara İtibar Etmeyin

TAKİP ET

Çarşamba'da çeşitli sosyal medya hesaplarında asılsız ihbarlar yapıldığına dikkat çekildi. Başkan Halit Doğan, "Resmi hesaplardan yapılan bilgilendirmeleri dikkate alalım. Paniğe yol açacak paylaşımlara itibar etmeyelim" dedi.

Çarşamba Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlar için vatandaşlara yardım çağrısında bulundu. 

Çarşamba Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kullanılmamış battaniye, kaban, çocuk montu, çocuk bezi ve kuru baklagil desteği sağlayacağız" denildi.

Açıklamada, "İlçemizdeki odalar ve tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte yardımlarımızı bölgeye ulaştırmayı hedefliyoruz. Deprem bölgesine yardım yapmak isteyen hemşehrilerimiz de gerekli malzemeleri; 7/24 açık olan belediyemiz Beyaz Masa Birimine, Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar ulaştırabilirler. Bugünleri birlikte aşacağız" ifadelerine yer verildi.

YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ
Deprem bölgesindeki kan ihtiyacına yönelik Zübeyde Hanım Meydanı'na Kızılay Kan Bağış Noktası kuruldu. Açıklamada, "Ülkemizin birçok şehrinde hissedilen depremde, yaralanan vatandaşlarımızın kan ihtiyacına destek olmak için; 7 Şubat Salı gününden 11 Şubat Cumartesi gününe kadar her gün Zübeyde Hanım Meydanı'na kurulacak olan Kızılay Kan Bağış Noktası'nda 'kan bağışı' yapmaya" davet edildi.

RESMİ AÇIKLAMALARI TAKİP EDİN
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise; "Çarşamba Belediyesi'nin anons geçtiği ve binaların boşaltılması gerektiği, KYK yurtlarının boşaltıldığı sosyal medyada özellikle WhatsApp gruplarında dolaşmaktadır. Söz konusu bilgide maksatlı olarak paniğe sevk etmektedir. Resmi açıklamaları Çarşamba Belediyesi ve Halit Doğan hesaplarından takip edelim. Bu hesaplar haricinde Samsun Valiliğimiz ve AFAD'ın hesaplarından bilgi akışı sağlayalım ve diğer tüm bilgilere itibar etmeyelim" ifadelerine yer verdi.

N. Alper CABBAR

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Resmi hesaplardan yapılan bilgilendirmeleri dikkate alalım. Paniğe yol açacak paylaşımlara itibar etmeyelim" dedi.