Çarşamba & Elbistan 'Kardeş Şehir' Oldu

TAKİP ET

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinin ardından tüm imkanlarını bölgeye seferber ederek depremzedelere yardım elini uzatan Çarşamba Belediyesi, Elbistan Belediyesi ile 'kardeş şehir' oldu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ili etkileyen deprem felaketinin ardından Türkiye tek yürek oldu. Samsun'dan Elbistan'a yüzlerce yardım tırı ulaştırıldı.

Çarşamba Belediyesi, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte depremin ilk anından itibaren koordineli bir şekilde çalışarak bölgeye yardımlarını ulaştırmaya devam etti. Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bugünlerde; Çarşamba Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Elbistan Belediyesi ‘kardeş şehir’ olarak ilan edildi.

Çarşamba Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, Elbistan Belediyesi ‘kardeş şehir’ olarak ilan edildi.

SAMSUN'A BÜYÜK SEVGİ VAR

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Deprem bölgesi Elbistan’da Samsun’umuza, Samsunlu vatandaşlarımıza karşı büyük bir sevgi var. Depremin ilk anından itibaren bölgeye yardımlarımızı göndermeye devam ediyoruz. Elbistan, Elbistanlı vatandaşlarımız bizim kardeşlerimiz bunu belediye meclisimizde de ilan etmiş, resmiyete dökmüş olduk. Bölgeye yardımlarımızı göndermeye devam ediyoruz. Çarşamba’mıza gelen depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak, hayatlarına dokunabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bugünleri de atlatacağız. Bu millet tarih boyunca birliği ve beraberliği ile tüm dünyaya örnek olmuş bir millettir. Rabbim birliğimizi bozmasın” dedi.

N. Alper CABBAR

ELBİSTAN'A SAMSUN SOKAĞI

6 Şubat'taki depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki depremzedelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak ve kentteki hayatı normale döndürmek için adeta seferber olan Samsunlulara sosyal medyadan teşekkür mesajları yayınlanmıştı. Samsun halkından övgüyle söz eden Elbistanlı vatandaşlar, şehrin en işlek caddesine 'Samsun' adının verilmesini istedi. Talep karşılık buldu ve Cumhuriyet Mahallesi'nde bir sokağa Samsun Sokak'ı adı verildi.