Çarşamba OSB'ye endüstri meslek lisesi

TAKİP ET

Çarşamba OSB'de yükselecek fabrikaların ara eleman ihtiyacını karşılaması için projelendirilen 'Endüstri Meslek Lisesi ve Atölyeleri' yapım işi, MEB'in 2023 yılı yatırım programına alındı. Başkan Halit Doğan, "Çarşambalı gençlerimiz hem meslek öğrenecek hem de iş imkanı bulacaklar" dedi.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde üretimin ve istihdamın merkezi haline getirecek olan 822 bin metrekare alan üzerinde kurulan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 43 fabrika kurulacak, 7 bin 500 kişilik istihdam alanı oluşturulacak.

Çarşamba OSB'deki fabrikaların ihtiyaç duyacağı ara eleman ihtiyacını karşılamak için 100 milyon TL değerindeki "Çarşamba OSB Endüstri Meslek Lisesi ve Atölyeleri" yapım işi, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı yatırım programına alındı.

ÇARŞAMBALI GENÇLERE MÜJDE

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Öncelik aş, öncelik iş diyerek paydaş kurumlarımız ile birlikte yola çıktığımız Çarşamba OSB'yi istihdam merkezi haline getiriyoruz. 43 fabrikada 7 bin 500 kişilik istihdam alanı oluşacak. OSB'deki fabrikaların ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere yapılacak olan 'Çarşamba OSB Endüstri Meslek Lisesi ve Atölyeleri' yapım işi de Milli Eğitim Bakanlığı'nca 2023 yılı yatırım programına alındı. Yaklaşık 100 milyon TL'ye maliyet ile kurulacak olan okulumuz bölgemizin evlatlarına hayırlı olsun. Çarşambalı gençlerimiz hem meslek öğrenecek hem de iş imkanı bulacaklar" dedi. N. Alper CABBAR