Çarşamba OSB'nin enerjisi Bakanlık'tan

TAKİP ET

Çarşamba'da yatırımcıların yeni adresi olan OSB'de ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi altyapısı için gerekli olan yer seçimi yapıldı ve imzalar atıldı. Yaklaşık 50 milyon TL'lik projeyi Enerji Bakanlığı finans edecek

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde çeşitli sektörlerde yatırımcılara arsa tahsisinin yapıldığı Organize Sanayi Bölgesi'nde ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin sağlanabilmesi için trafo merkezinin yapılacağı alanda incelemelerde bulunuldu.

OSB'de uygun görülen alanda incelemelerde bulunduktan sonra TEİAŞ, YEDAŞ ve Çarşamba TSO'dan oluşan heyet, yaklaşık 50 milyon TL maliyetle yapılması planlanan trafo merkezi yer seçim tutanaklarını imza altına alarak, tesisin inşaa edileceği alanı kesinleştirdi.

BAKANLIK KARŞILAYACAK
Çarşamba TSO Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Yılmaz, "TEİAŞ Genel Müdürlüğü'nce 2022 yılı yatırım programı etüt proje grubuna "154/33 KV, 1. ve 2. Trafo Fideri" karakteristiği ile dahil edilecek olan trafo merkezinin yer seçimine ilişkin OSB bölgesinde incelemelerde bulunduk. Yaklaşık 50 Milyon TL maliyetle yapılması gereken trafo merkezinin bütçesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca gerçekleşecek. Bakanımız Fatih Dönmez'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Toplantıya TEİAŞ 10. Bölge Samsun Müdürü Fikret Şahin, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Yılmaz, YEDAŞ Samsun Tesis Şefi Oğuzhan Demirbaş, Çarşamba İşletme Yöneticisi Eren Demirkan, TEİAŞ Genel Müdürlüğü ve 10. Bölge Samsun Müdürlüğü yöneticileri ve mühendisleri, Rohan Harita Uğur Özkoroğlu katıldı. N. Alper CABBAR