Çarşamba'ya 'Yöresel Ürün Pazarı'

TAKİP ET

Çarşamba'da DOKAP işbirliği ile 'Kadın Emeği Ürün Satış Merkezi' kurulacak. Başkan Halit Doğan, "Çiftçimiz ve kadınlarımız üretecek, ilk elden halkla buluşacak" dedi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 'Kadın Emeği Ürün Satış Merkezi' kurulacak. Çarşamba Belediyesi'nin Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) ile yaptığı protokol gereği çiftçilerin ve kadınların ürettiği yöresel, organik, hediye ve el sanatları gibi eşyalar ve ürünler satışa sunulacak.

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ile imzaları atan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ÇARŞAMBA; KADINLARIMIZIN
EMEĞİYLE BÜYÜYOR

Başkan Halit Doğan, "Hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 'Kadın Emeği Ürün Satış Merkezi' projemizin protokol imza törenini gerçekleştirdik. Merkezimiz, Samsun-Ordu karayolu kenarına kurulacak. Ülkemiz, yöresel ürün çeşitliliği bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden birisi. Kadın Emeği Ürün Satış Merkezimiz sayesinde yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz organik ürünleri, ilimize özgü el emeği göz nuru sanat eserlerini ve hediyelik eşyaları buradan temin edebilecekler. Bu sayede ilçemiz ekonomisine ve tanınırlığına katkı sunmuş olacağız. Üreticimizin de tüketicimiz de bu projeden çokca memnun kalacağını düşünüyorum. Merkezimiz çiftçimizin, el emeği üretim yapan kadınlarımızın desteklenmesi ve yapmış oldukları ürünlerin ilk elden halka ulaştırılması açılarından da oldukça önemli. Çarşamba; kadınlarımızın emeğiyle büyüyor, gelişiyor ve kalkınıyor" diye konuştu.

Selçuk KAYA

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ile imzaları atan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank'a ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum" dedi.