Çarşamba  Yerel Ürünlerine  Sahip Çıkıyor 

TAKİP ET

Samsun'un Çarşamba ilçesinde coğrafi işaretli ürünlere sahip çıkılıyor. Coğrafi işaretli Çarşamba Kıvratması için denetimler gerçekleşti.

Samsun’un Çarşamba ilçesiyle özdeşleşmiş 'Çarşamba Kıvratması', 2021 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret almıştı. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nın başvurusuyla gerçekleşen tescil sürecinde Çarşamba’nın değeri olan Çarşamba Kıvratması için Çarşamba Belediyesi, Çarşamba Kaymakamlığı, Çarşamba Ticaret Borsası ve Çarşamba Fırıncılar Odası ortaklığında denetimler gerçekleşti.

7 FİRMA ÜRETİYOR 

Tedarik zincirinin üretim, pazarlama, dağıtım ve piyasaya arz süreçlerinde yer alan ilk aşamada 7 firmanın Türk Patent ve Marka Kurumu’na bildirimi gerçekleşti.
Çarşamba ilçesinden Özakkaya Fırın ve Akkaya Fırın, Samsun Merkez’de ise Usluoğlu, Samsu Börek, Taşocak, Nişantaşı Pastanesi ve Eski Fırın 'Çarşamba Kıvratması'nı tarifine uygun yaparak Türk Patent ve Marka Kurumu’na bildirilen firmalar oldu. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ayhan Sonkaya, Çarşamba Kıvratması’nı tarifine uygun gerçekleştiren veya gerçekleştirmeyi planlayan işletmelerin Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile iletişime geçmesini istedi. 

İsmail AKDUMAN