Çarşamba'da ekipler 4 gündür sahada

TAKİP ET

Çarşamba Belediyesi ekipleri, 4 gün boyunca etkili olan kar yağışının arkasında bıraktığı beyaz örtüyü kaldırmak için yoğun mesai yaptı. Başkan Halit Doğan, "Tüm ekip arkadaşlarımıza bu özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum" dedi

Samsun'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı Çarşamba İlçesi'nde kent merkezinde yaklaşık 30 cm, kırsal mahallelerde ise yaklaşık 1,5 metreye yaklaştı. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısı sonrası kar küreme, dozer gibi iş makinelerini ve personelleri teyakkuzda bekleten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, ekiplerle birlikte sahaya çıktı.

Mahalle muhtarları ve yöre sakinlerinden gelen talepleri değerlendiren Başkan Halit Doğan ve ekibi, 4 gün boyunca dondurucu soğukta hummalı bir çalışma örneği sergiledi.

KIRSALDA YOĞUN MESAİ
Kar yağışının düşmesi ile birlikte kırsal bölgelerde ulaşıma kapanan yolları açmak için iş makineleri yoğun mesai yaparken, kent merkezinde de vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için ekipler sürekli kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

ESNAFA SICAK ÇORBA
Kırsal bölgelerde hastalanan vatandaşlar için ambulanslara yol açan ekipler, kardan dolayı yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını mama desteği sağlandı. Samsun-Ordu karayolunda bekletilen TIR şoförlerine su ve yemek desteği sağlayan sabıta ekipleri, pazarcı esnaflarına da sıcak çorba ikram etti.

4 GÜNDÜR SAHADAYIZ
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "4 gün boyunca ilçemizi etkisi altına alan yoğun kar yağışına karşı ekiplerimizle birlikte sahadayız. Kırsal bölgelerde kapanan yollarımızı açmaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. İlçemizin yüksek kesimleri, şehir merkezi, cadde ve sokaklarımızda, her bir köşesinde hiçbir hemşehrimizin mağduriyet yaşamaması için tüm gayretimizi sarf ediyoruz" dedi.

CAN DOSTLAR UNUTULMADI
Soğuk ve karlı kış gününde pazarcı esnafına ve vatandaşlara 'içi ısınsın' diye pazar yerlerinde sıcak çorba ikramı yaptıklarını belirten Halit Doğan, "Karakaya Adatepe Mahallesi'ndeki bir hastamızı hastaneye yetiştirmek için ambulansın önünü açtık. Soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorlanmasınlar diye can dostlarımıza mama desteği veriyoruz. Tüm gayretimiz hiçbir hastamızın, hemşehrimizi, can dostlarımızın zor durumda kalmaması. Tüm ekip arkadaşlarımıza bu özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kırsalda kar kütlelerine karşı mücadele eden araçlar, Karakaya Adatepe Mahallesi'ndeki bir hasta için yola çıkan ambulansın önünü açtı.

Ekipler, sokak sokak kar temizleme ve kaldırım tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Çarşamba'da 4 gün boyunca süren kar yağışı nedeniyle sahada olan Başkan Halit Doğan, mahalle muhtarları ve sakinleriyle çalışmaları yerinde takip etti.

Soğuk ve karlı kış gününde pazarcı esnafına ve vatandaşlara sıcak çorba ikramı yapıldı.

Haber: N. Alper CABBAR