Çarşambalı Gençlere 'KPSS Ücreti' Müjdesi

TAKİP ET

Çarşamba Belediyesi, sosyal yardım alan gençlerin KPSS ücretlerini karşılayacak. Başkan Halit Doğan, " Sizlere inanıyor, hayatınızın her alanında sizleri destekliyoruz" dedi

Çarşamba Belediyesi, kentte sosyal yardım alan gençlerin Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ücretlerini ödeyecek. Başvuruların 6 Haziran 2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Sosyal Hizmetler Birimi'ne yapılması gerekiyor.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Genç kardeşlerimizin geleceğine katkıda bulunmak, yaşamlarına dokunmak için belediyemizden sosyal yardım alan hemşehrilerimizin, KPSS başvuru ücretlerini bu sene de karşılıyoruz. Sizlere inanıyor, hayatınızın her alanında sizleri destekliyoruz" dedi.

KPSS BAŞVURULARI BAŞLADI
ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz ile KPSS 2022 başvuru ücreti, "KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin): 115,00 TL, KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin): 80,00 TL, ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin): 115,00 TL" olarak belirlendi. KPSS başvuruları; 24 Mayıs tarihinde başladı ve 6 Haziran'a kadar devam edecek. Adaylar, ÖSYM AİS üzerinden KPSS başvurusu işlemlerini eksiksiz olarak tamamlamak ve sınav ücretini belirtilen bankalara yatırmak zorunda. 

N. Alper CABBAR