Çarşambalılar 'Gelecek'i kucakladı

TAKİP ET

Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt ve beraberindeki heyet, Çarşamba'da bir dizi ziyaretlerde yaptı ve vatandaşlarla hasbihal etti. Başkan Mustafa Yeşilyurt, "Çarşambalılar, Gelecek Partisi'nden duydukları heyecandan söz ederken, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu 'Cumhurbaşkanı' olarak görmek istiyor" dedi.

Gelecek Partisi Samsun İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Çarşamba'da sivil toplum kuruluşları, dernekler, muhtarlar ve esnafları ziyaret eden Gelecek Partisi heyeti, vatandaşlarla sohbetlerinde gündem 'ekonomi' oldu.

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Sonkaya, Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan ve muhtarlarla, Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Musa Bala ve şoför esnafıyla, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ve çiftçilerle son dönemdeki siyasi gelişmeleri ve ekonomiyi konuşup, sorunlarını dinleyen Gelecek Partisi Teşkilatı, kentte yayın yapan Yeşilırmak Gazeteciler Derneği ve Çarşamba Haber Express Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyaretlerde ülke gündemi ve güncel konular konuşuldu.

ÇARŞAMBALILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, Çarşamba İlçe Başkanı İdris Sel ve beraberindeki heyet daha sonra çay bahçelerinde oturan vatandaşlarla hasbihal etti. Esnafları ziyaret ederek, hayırlı alışverişler dileyen Mustafa Yeşilyurt, Çarşambalılara Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını ileterek, kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Çarşambalılara teşekkür etti.

Başkan Mustafa Yeşilyurt, şöyle konuştu; "Çarşamba'da esnaflarımız, odalarımız, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Ziyaretlerde ekonomi birinci gündemdi. Vatandaşlarımız hayat pahalılığından, faturalardan çok dertli. Çiftçimiz mazottan, girdi maliyetlerinden şikayetçi. Özellikle emekli maaşlarının yetmediğini, çocuklarının kaygı içinde ekonomik sorunları izlediğini söyledi."

BİRİNCİ GÜNDEM EKONOMİ OLDU

Gelecek Partisi'nin ekonomi ve ziraat üzerine politikalar hazırladığını kaydeden Yeşilyurt, "Çiftçimizin yaşadığı sorunları birebir takip ediyoruz ve eylem planını hazırlıyoruz. Tarım bu ülkenin ve özellikle Samsun'umuzun en önemli geçim kaynağı. Çarşamba gibi gıda havzasına sahibiz. Çarşambalı üreticinin sulama konusunda sorun yaşamasını kabul etmiyoruz. Ziraat Odası ile yaptığımız görüşmede çiftçi üretiyor ancak mazot, gübre, ilaç gibi girdi maliyetlerinin üreticiyi etkilediğini gördük. Gelecek Partisi'nin iktidarında 'kur korumalı mazot, gübre ve ilaç desteği' vereceğimizi belirtttik" ifadelerini kullandı.

'CUMHURBAŞKANI OLSUN' DİYORLAR

İktidarın son dönemde ekonomiden kaynaklı vatandaşlarla bağlarını kopardığını sözlerine ekleyen Mustafa Yeşilyurt, "Vatandaş ümidini kesmiş durumda. 'Eskiden milletvekilleri kapımıza gelirdi, şimdi ne gelen var ne giden' diyor. Çarşambalılar, Gelecek Partisi'nden duydukları heyecandan, duygudan söz ederken, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu çok seviyor ve 'Cumhurbaşkanı' olarak görmek istiyor. Hangi kapıyı çalsak, hangi esnafın çayını içsek, tebessüm ve sıcak sohbetle karşılaştık" diye konuştu.

Gelecek Partisi İlçe Başkanı İdris Sel'in siyaseten tecrübesinin halkta karşılığının olduğunu sözlerine ekleyen İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt, "Çarşambalılar, kendi bağırlarından çıkmış kardeşlerini sahipleniyor. Siyasi tecrübesi, Çarşamba'da Gelecek Partisi'ni değerli hissettirecektir" sözlerini kaydetti. N. Alper CABBAR