Çarşamba'nın gözde mekanı Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı

TAKİP ET

Çarşamba'da bulunan Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı, yemyeşil doğası ve etkinlik alanları ile yerli ve yabacı ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Başkan Halit Doğan, "Tarih, doğa ve kültür şehri olarak turizmden payımızı almak istiyoruz" dedi

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde bulunan ve bölgenin en büyük 'Tabiat Parkı' olma özelliğini taşıyan Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı, ailesiyle birlikte güzel havanın tadını çıkarmak isteyen ziyaretçilerin uğrak noktası oluyor.

Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı, spor tesisleri, kafe, çocuk oyun alanları ve binicilik tesisleri gibi faaliyet alanlarıyla hem küçüklere hem de büyüklere hitap ediyor. 

ŞEHİRDEN UZAK DOĞAYLA İÇ İÇE 
Şehir yaşantısından uzak, doğayla iç içe, suyun, yeşilin ve yaban yaşamının tek bir çatı altında bulunabileceği Çarşamba Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı'nda ziyaretçiler, ücretsiz olarak tahsis edilen üstü açık otobüslerle, eşsiz Çarşamba manzarası eşliğinde park alanına seyahat edip eğlenme imkânı buluyor.

Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı alanı içerisinde tarihi Selçuklu mimarisini yansıtan cami, Çarşamba Konağı, restoran, yöresel el sanatları yapım-satış reyonları, yöresel yiyecek satış üniteleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara ev sahipliği yapan çiftlik, hobi bahçeleri, at binicilik tesisleri, çocuk parkı ve piknik alanları yer alıyor.

TEMA PARK HAYATA GEÇİYOR
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, "Çarşamba'mız yemyeşil doğası, tarihi ve kültürel birçok alanı ile çok güzel bir yer. Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı'mız bu anlamda çok kapsamlı bir yer. Ziyaretçilerimiz burada at binmek, deniz bisikleti sürmek gibi birçok etkinliği gerçekleştirebiliyorlar. Parkımız küçükten büyüğe her yaş gurubuna hitap ediyor. Türkiye'deki en iyi tesislerinden biri olan At Yarışları Parkuru Binicilik Tesisleri'miz burada bulunuyor. Yine yakın zamanda Karadeniz'in en uzun zipline hattını ve diğer macera parkurlarını içinde barındıran 'Tema Park' projesini hayata geçireceğiz. Ağustos ayına yetiştirme gayretindeyiz" dedi.

TARİH, DOĞA VE KÜLTÜR ŞEHRİ
Başkan Halit Doğan, şöyle konuştu; "Çarşamba'mız tarih, doğa ve kültür şehri. Tarihi Köprü, Göğceli Cami, Ordu Köyü Cami, Kabaceviz Şelaleleri ve Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı gibi birbirinden değerli ve güzel birçok yer ev sahipliği yapıyor. Göğceli Mezarlığı içinde yer alan ve Anadolu ahşap mimarisinin, çivi kullanılmadan yapılmış en nadide örneği Göğceli Cami'miz 820 yıldır varlığını korumaya devam ediyor. Çarşamba'mıza gelip camimizi ziyaret etme fırsatı bulanlar, böylesine manevi bir atmosferi görünce hayran kalıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kabaceviz Şelaleleri de ilçemize büyük değer katıyor."

Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı, içerisinde birçok farklı tesisi barındıran ve bölgenin en büyük Tabiat Parkı olma özelliğini taşıyor.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, kentin gelişime açık alanlarında gençlerin, çocukların ve Çarşamba halkının güzelce vakit geçirip, çeşitli etkinliklere katılabileceği sosyal ve kültürel faaliyet alanları inşaa ettiklerini söyledi. N. Alper CABBAR